Anja Paerson: Zbog odlične atmosfere nisam mogla propustiti utrku na Sljemenu

NAKON prve vožnje utrku su za Index komentirale skijašice Michaela Kirchgasser, Tanja Poutiainen, Anja Paerson, Resi Stiegler, Monika Bergmann i Marlies Schild.

Michaela Kirchgasser (ispala je): Napravila sam glupu  grešku i nisam baš sretna zbog toga: Jako puno ljudi je ovdje, atmosfera je prekrasna. Komplimenti utrci, staza nije pukla na gornjem dijelu, kako su govorili. Dovoljno je tvrda.

Tanja Poutiainen (pobjednica prve utrke na Sljemenu prije dvije godine): Nisam radila greške. Velika je razlika između vodeće i ostalih skijašica i moramo puno raditi da je stignemo, ali mislim da sam skijala dobro i ova je pozicija u ovom trenutku moja realnost. Atmosfera je sjajna, staza nije toliko tvrda kao u Semmeringu, ali je u redu i ima puno ljudi

Anja Paerson: Staza je mekana i mokra, nije dovoljno tvrda. Trebala sam mirovati još 2-3 dana da se potpuno oporavim od ozljede, ali zbog odlične atmosfere nisam mogla propustiti utrku na Sljemenu. Jako sam zadovoljna prvom vožnjom

Monika Bergmann (lani nije uspjela završiti prvu godinu, ove godine 10. u prvoj vožnji): Sretna sam što sam uspjela završiti vožnju, bilo je čudesno. Staza je fantastično pripremljena, iako okolo uopće nema snijega napravili su odličan posao. Ne znam gdje Schild trenira, ali je sekundu ispred svih ostalih i trebat ćemo puno raditi da je dostignemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Resi Stiegler: Snijeg je tvrd na vrhu, a na dnu staze je mekan, prijelaz je vrlo težak. Mislim da ću moći na postolje. Ovo je najbolja utrka u sezoni, bolja je čak i od prošlogodišnjih olimpijskih igara. 14 je moj sretan broj, i ovdje mi je donio sreću.

Marlies Schild: Prvi dio je smrznut i na početku sam imala problema sa skijama. Drugi dio staze malo je popustio ali spremna sam za sve uvjete. Imam veliku prednost ali samo jedna greška u drugoj vožnji dovoljna je da je izgubim, ali mislim da sam dovoljno jaka da izdržim.

Ana je nakon prve vožnje za HTV kratko izjavila kako se nada postolju, te da u drugoj vožnji neke stvari mora popraviti.

Foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara