Ante Kostelić će trenirati Mirka Filipovića?

GLAVNI trener naše skijaške reprezentacije Ante Kostelić smatra da se fizičkom kondicijom može oblikovati čovjeka i pobjednika, a ta je teza bila tema njegova diplomskog rada na Kineziološkom fakultetu. Na proljeće bi se pod njegovom palicom mogao naći i Mirko Filipović.

Kostelić je prije nekoliko mjeseci diplomirao, a njegov je diplomski rad, kako smatra, jedan od rijetkih koji ima smisla.

Otac Ivice i Janice tvrdi da je kondicija pretežno stvar mentaliteta, a ne samo snaga, izdržljivost, eksplozivnost što se podrazumjeva pod tim pojmom. Po njegovu shvaćanju kondicije, radi se o kompletnom, integralnom utjecaju na čovjeka pomoću kojeg se jedino mogu dobiti vrhunski rezultati.

Ovakav pristup zainteresirao je Mirka Filipovića pa mu je glavni skijaški trener predložio neke stvari, ali, kako kaže, ne želi mu pametovati.

"U njegovu sportu nema milosti, to je borba bez granica i takav bi trebao biti i njegov treninig. Nismo ništa konkretno dogovarali, ali ćemo možda nešto zajedno raditi na proljeće na Sljemenu" - otkrio je Kostelić Sportskim novostima.

Osvrnuvši se na slučaj Draganja, Kostelić kaže da Duje može otići ako smatra da mu je novac neophodan da ostvari rezultate koje želi. On osobno, kako kaže, nikada ne bi ucjenjivao državu.

Za Ivicu kaže da bi bio bolji student nego što je skijaš.

"Ivica ima odlične ocjene i sigurno će studirati. Više bi se trebao bojati za njegovo skijanje nego za školu, jer je on idealan štreber"- kaže je Ante Kostelić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara