Ante Kostelić savjetovao Schild kako da pobijedi Janicu

Ante Kostelić savjetovao Schild kako da pobijedi Janicu

ANTU KOSTELIĆA oduvijek smo smatrali zanimljvim i dosljednim čovjekom, blago rečeno, perfekcionistom. Nakon Janičine spektakularne vožnje na Sljemenu, prošao je pokraj nas i čudio se. "Kako je samo uspjela izgubiti štap?" - pitao se. Samo dva dana poslije, u Mariboru, Ante je postavio slalomsku stazu koju nisu uspjele savladati skijašice pooput Zettel, Gerg, Borssen, ukupno čak njih deset. 

I dok Janica priča kako je zahvalna ocu na postavljenoj stazi koja nije jednolična poput većine u skijaškom kupu, pobjednica Marlies Schild trebala bi Kosteliću biti zahvalna još i više.

Naime, Ante je uoči samog starta druge vožnje savjetovao Marlies kako da što bolje odveze stazu koju je postavio i više no inspirirano.
Marlies ne samo da je prošla stazu, nego se popela na najvišu stepenicu postolja i to treći put zaredom.

"Istina, rastumačil sam Marlies kako da vozi, Inače, možda bi i ona pala." - kazao je Kostelić.

Cijelu priču potvrdila je i pobjednica, koja se prvim mjestom u Mariboru izjednačila s Janicom u poretku slaloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Istina je. Razgovarala sam s Antom i između prve i druge vožnje dao mi je neke savjete. Svojim je postavljanjem staze Gips posebno iziritirao trenera za tehničke discipline Mathiasa Bertholda." - kazala je Austrijanka.

I imala je pravo; Njemac se ne samo iživcirao, već je s Kostelićem izmijenio nekoliko komplimenata.

"Rekao mi je da sam glup i da se spustim na zemlju. Bezobrazan je. Pa on je 20 godina mlađi od mene. On će meni soliti pamet. Odgovorio sam mu da se on treba spustiti na zemlju." - kazao je Kostelić.

No, ne može se reći da mnogi Maribor nisu napustili zadovoljni. Svidjelo nam se kako je jedan kolega kazao: Janica zbog 140 bodova viška u Svjetskom kupu, a Ante zbog fair play trofeja koji mu je, u svakom slučaju, trebalo dodijeliti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara