Ante Kostelić: Svaki izbor za najboljeg sportaša je prijevara; Červarova knjiga je cirkusantska

Ante Kostelić: Svaki izbor za najboljeg sportaša je prijevara; Červarova knjiga je cirkusantska
ANTE KOSTELIĆ izjavio je kako je svaki izbor za najboljeg sportaša, bilo kod nas, bilo u svijetu, prijevara, tvrdeći kako u tome ima i drugih interesa osim izabrati najboljeg sportaša.

Kostelić je spomenuo nekoliko slučajeva “prijevare”.

U intervjuu za Novi list Kostelić je rekao kako je na jednom izboru Gordan Kožulj bio proglašen za najboljeg sportaša od strane HOO-a, kao europski prvak, a Ivica je iste godine bio svjetski prvak. Kostelić tvrdi kako nisu izabrali Ivicu jer je bio proglašen fašistom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Janica je nekoliko puta bila u izboru za najbolju sportašicu svijeta. U razdoblju kada je bila trostruka olimpijska pobjednica uz jedno srebro, dvostruka svjetska prvakinja, vlasnica Velikog i Malog globusa, pobjednica Svjetskog kupa, pa nije mogla postati sportašica svijeta. To je smiješno. I kod povratka, s prvoga na prvo mjesto, Janica nije prošla. Povratnicom je postala Jennifer Capriati, koja se vratila iz drogiranja i alkohola. A Capriati nikad nije bila tako značajna sportašica kao Janica. To je kao kod dodjele Oscara, svako biranje je unaprijed prijevara, tu su u igri neki drugi interesi. “ - komentirao je Kostelić dodajući kako je najbolje proglašenje kada “dođeš na neko natjecanje i kada ti moraju dati medalju”.

U intervjuu se Kostelić osvrnuo i na Svjetsko prvenstvo koje će 2005. održati u Bormiju. Rekao je kako mu je sada trenutno u cilju Svjetski kup, te da jedino ako vidi da neće moći konkurirati u Kupu tada bi mogao promijeniti plan i okrenuti se Prvenstvu.

“Svjetski kup je "alfa i omega" u ovome sportu. To je svjetsko prvenstvo. Kao u Formuli 1. Svi dođu, nema ograničenja broja sudionika iz jedne zemlje. “ - rekao je Kostelić.

Novinar Novog lista upitao je Kostelića hoće li možda objaviti svoju knjigu s obzirom na to da vodi dnevnik, te da je Lino Červar objavio knjigu “Od Učke do Olimpa” u kojoj je opisao svoj uspjeh s rukometnom reprezentacijom. Kostelić je odgovorio kako Červar je zadužio hrvatski sport, no njegovu knjigu smatra cirkusantskom, a on se ne želi na taj način predstaviti javnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara