Anzulović: Ovo je bila partija sezone

MOMČAD Dražena Anzulovića bila je vrlo blizu seznacije u telavivskoj Nokia Areni, mjestu gdje se svaka seznacija dvostruko cijeni. Cibona, na žalost, nije izdržala do kraja, bolje rečeno, nije izdržala dalje od poluvremena. Očekivano, no pod Tornjem nakon poraza od Maccabija neće previše žaliti.

Da je klupa bila malo duža i da je upala koja trica u zadnjoj četvrtini, možda bi stvati bile drugačije. Na Anzulovića će nekoliko dana ipak djelovati injekcija samopouzdanja, jer u prvih 20 minuta na terenu je, sasvim nenadano, vodio momčad koju bi svaki trener poželio.

“Ovo je bila definitivno najbolja Cibonina utakmica ove sezone. Na žalost, izgubili smo. Dali smo sve od sebe u prve dvije četvrtine i mnogi moji igrači bili su preumorni da stvari privedu kraju na pravi način. Tu mislim posebno na bekove. Kontrolirali smo igru u potpunosti u prvom dijelu, no zadnja četvtina bila je pogubna. Raspala se obrana, gubili smo kontrolu. Ipak, moram reći da se utakmica odlučivala u zadnjoj minuti." - kazao je Anzulović nakon susreta.

Derrick Sharp, bek koji je razorio Cibonu tricama u posljednjoj četvrtini, i pod čijim je vodstvom Maccabi postigao čak 30 koševa, tvrdi da je utakmica bila teška.

"Moramo se još malo upoznati, moramo pokazati da smo kolektiv. Utakmicu smo teško dobili. Moja zadaća je ući s klupe, zabiti koju tricu, unijeti nemir; ja sam zbog toga ovdje." - kazao je Sharp.

Pini Gershon, trener Maccabija nije bio naročito zadovoljan igrom svoje momčadi. "Kao što sam već ranije rekao, u Euroligi nema laganih utakmica. Gosti su nas prisilili na mnoge pogreške, igali su potpuno neopterećeno. Iako smo u drugom dijelu serijom od 20 koševa dobili utakmicu, mislim da imamo problema, da nam igra nije dovoljno tečna. Ponekad se zanesemo i ponašamo kao da možemo postići sve što zamislimo." - poručio je trener Maccabija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara