Argentinci za nasljednika Maradone žele Guardiolu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

UDRUŽENJE predsjednika klubova argentinske nogometne lige izašlo je u javnost s intrigantnim prijedlogom: žele dovesti trenera Barcelone Josepa Guardiolu na čelo nacionalne momčadi.

Prema planu koji je objavio madridski sportski dnevnik Marca, Argentinski bi nogometni savez (AFA) 38-godišnjem treneru ponudio posao nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

“Projekt Guardiola 2010”, kodno ime koje je ideji nadjenula Marca, svrhu ima u činjenici da će Guardiola znati kako najbolje iskoristiti Lionela Messija, ponajboljega svjetskog nogometaša koji u nacionalnom dresu igra neprepoznatljivo.

"Argentina u Messiju ima nebrušenog dijamanta. Niti jedan od izbornika-Argentinaca dosad nije znao izvući ono najbolje iz njega. S druge strane, pod Guardiolom je Messi osvojio trostruku krunu lani u Španjolskoj", navodi Marca izjavu jednoga od predsjednika, koji je želio ostati anoniman.

"Ima ljudi koji ne žele izbornika stranca, no domaći su se treneri pokazali neuspješnima pri pokušaju eksploatiranja Messijeva talenta. Tu je sposobnost zapravo jedini pokazao Sergio Batista na Olimpijskim igrama u Pekingu, no on nema kvalifikacija voditi seniorsku momčad Argentine – dodaje isti Marcin izvor.

Guardiola bi, u slučaju da postane izbornik, bio prvi neargentinac na toj poziciji.

Predsjednici se boje tek jednog raspleta: neuspjeha španjolske reprezentacije na SP-u u JAR-u.

"Argentina je ionako daleko od Svjetskog prvenstva i zato se moramo moliti da Španjolci postanu svjetski prvaci. U suprotnom bi Guardiolu mogli angažirati oni", riječi su fantomskog predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara