Argentinski savez poručio Barceloni: Više vam nećemo popuštati oko Messija

Argentinski savez poručio Barceloni: Više vam nećemo popuštati oko Messija

ARGENTINSKI je nogometni savez (AFA) pristao na molbu Barcelone da oslobodi njenog igrača Lea Messija nastupa na prijateljskoj utakmici protiv Škotske idućeg mjeseca, ali ne i na idućim prijateljskim.

"Naše popuštanje ne znači da smo odustali od Messija za iduće prijateljske utakmice", rekao je Jose Luis Meiszner, tehnički tajnik AFA-e, jednoj argentinskoj televiziji.

Argentinci ne otpisuju mogućnost da će Messi nastupiti na idućim prijateljskim susretima, iako će Barcelona sigurno tražiti da ga oslobode i od tih obveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo s Barcelonom postigli takav dogovor. U razgovorima s Aitorom Begiristainom (sportskim direktorom Barcelone) utvrdili smo da ćemo Messijevu situaciju utvrđivati u skladu sa zdravim razumom, s time da će njegovo tjelesno stanje biti primaran kriterij", dodao je Meiszner.

Osim što želi zaštititi interese argentinskog nogometa i navijača, AFA tvrdi da će uzimati u obzir i zdravstveno stanje svog danas najzvučnijeg igrača. Ipak, bude li Messi često "nespreman" za prijateljske utakmice reprezentacije, argentinska će javnost sigurno posumnjati da je Barca "obrlatila" vodstvo AFA-e.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara