Armada izmišlja teorije zavjere kako bi opravdala svoju mržnju prema Žiliću

ARMADA je objavila novo priopćenje za javnost vezano za "slučaj Žilić". Navijači smatraju da Dragan Žilić nije "prihvatljiv" za čuvanje gola Rijeke, što su i dokazali na utakmici na kojoj su se više koncentrirali na vrijeđanje srpskog vratara koji je utakmicu pratio s tribina nego na ogled u kojem je Rijeka igrala neriješeno s Pulom.

Svojim izvješćem Armada je najavila kako kani "smiriti tenzije", no od svojih stavova ne odustaje. U priopćenju objavljenom na Internet stranici navijačke skupine stoji: "KN Armada Rijeka i dalje drži kako je HNK Rijeci potreban dodatni vrsni golman s dugogodišnjim iskustvom, budući je naš mladi vratar Velimir Radman još u fazi afirmacije. No, istodobno smatramo kako vratar Žilić, za kojeg i dalje tvrdimo da ima srpskih nacionalističkih afiniteta, koje ničim još nije demantirao, nije odgovarajuća zamjena."

Iako Armada nije iznijela nikakve dokaze o Žilićevom navodnom "četništvu", smatraju da činjenica da Žilić nije demantirao njihove navode dokazuje da su oni istiniti (!?).

"Uvjereni smo kako je međunarodno i nacionalno tržište nudilo prihvatljivija imena, koja su mogla dostojno čuvati riječke vratnice. Iako smo argumentirano obrazložili svoja stajališta gosp. Gazdi i njegovim poltronima, koji je prvotno iste prihvatio, a kasnije bez konzultacije sa strukom (što je osobno i potvrđeno u medijima proteklih dana) dogovorio sporni transfer u Rijeku." - stoji u priopćenju Armade, koje bi trebalo "smiriti tenzije".

"Sve to samo opravdava indicije kako se tu radi o ustupcima pojedinim poslovno-menadžerskim "kombinacijama"...Time nam je jasno dano do znanja da se naš glas ne poštuje, već da je važniji interes biznisa tj. narodski raznih "kombinacija", a ne riječkog kluba, istodobno time se ne poštuje ni glavni strateg Rijeke, ne konzultira se sada već bivši sportski direktor, Mladen Romić... Zbog opisane situacije Vodstvo KN Armade, donijelo je već poznatu odluku o prekidu suradnje s matičnim klubom, zbog čega su podnijete ostavke u Skupštini HNK Rijeke dvaju naših članova, odbijene su povlaštene ulaznice, prekinuti su svi programi suradnje u marketingu i općenito komunikacija." - tvrdi Armada.

"Ne želimo utjecati na ostale navijače koji se ne žele otvoreno izjasniti protiv politike HNK Rijeke, jer držimo da je različitost razmišljanja ujedno i naša snaga. Nije nam cilj rastjerati ostale navijače, nego i dalje poticati da dolaze podno stijena Kantride, ali i da ukažemo kako svaka "medalja ima dvije strane". - navodi Armada, ne navodeći koja je to točno "druga strana medalje" u ovom slučaju, osim ako pod time ne misle na nedokazanu tvrdnju da je Žilić srpski nacionalist.
 
"Naš glas protiv Žilića i dalje će biti glasan! A nastojati ćemo dati i dalje podršku Scoriji, za kojega držimo da je sa igračima najzaslužniji za sve rezultate, a ne neki "kvazi-manager" sa svojim naredbodavcima i njegovim izabranicima" - stoji u priopćenju koje je Armada objavila na svojoj Internet stranici.

Armada tvrdi da Žilićeva nacionalnost nije razlog prekidu suradnje s klubom, iako nije posve jasno što onda jest razlog, budući da za svoje tvrdnje nisu iznijeli apsolutno nikakve dokaze.

Umjesto toga, Armada izmišlja teorije zavjere i spominje "kombinacije", sve naravno bez ikakvih konkretnih dokaza. "Velikim Hrvatima" za pljuvanje po Srbima, ili po bilo kome koga ne smatraju ravnima sebi, argumenti ionako nikad nisu trebali.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara