Armstrong odgovara: Čime sam ja to osramotio Tour de France?

Armstrong odgovara: Čime sam ja to osramotio Tour de France?

AMERIČKI biciklist Lance Armstrong kaže da je novi predsjednik organizacije Tour de Francea pretenciozan kada govori da je sedmerostruki pobjednik te utrke osramotio utrku.

Armstrong, koji je od 1999. do 2005. godine redovito osvajao elitnu biciklističku utrku, a zatim se povukao iz svijeta biciklizma, najavio je ponovni pohod na vrh u nadolazećoj godini. I nikako ne može shvatiti izjavu Jean-Etiennea Amauryja koji je ustvrdio:

"Ne možemo reći da Armstrong nije osramotio Tour de France, budući da je s tom utrkom imao kompliciranu povijest. Danas se s dopingom borimo na drugačiji način nego ranije.2

Takav komentar zaprepastio je Armstronga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednji puta kada sam provjerio vidio sam da sam sedmerostruki uzastopni osvajač Toura kojem nikada, unatoč mnogim kontrolama, uporaba dopinga nikada nije dokazana. Da ne spominjem da nitko iz moje momčadi, u kojoj je kroz tih sedam godina bilo 25 biciklista, također nije pao na doping-testu. Pobjeđivali smo pošteno."

Armstrong je u zaključku rekao i ovo:

"Osim toga, TV gledanost, ljudi uz stazu i sponzori nikada nisu oblijetali utrku kao tada. Pa, čime sam je ja onda osramotio?"

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara