Arsenal prijeti odvajanjem od Premier lige i pokretanjem vlastite europske lige

MANAGER Arsenala Arsene Wenger zaprijetio je da će zajedno s Manchesterom i Liverpoolom napustiti englesko prvenstvo i pokrenuti vlastitu ligu najjačih europskih klubova.

Ovo je vrhunac Wengerovih sukoba s vodstvom Premier lige te FIFA-e i UEFA-e, zbog činjenice da Wenger smatra da njegovi igrači igraju previže nevažnih natjecanja pod okriljem FIFA-e.

"G-14, udruga najvećih europskih klubova sada ima 18 klubova koji bi mogli pokrenuti vlastitu ligu. Ovo nisu prazne prijetnje, već realnost" - rekao je Wenger.

Kap koja je prelila čašu bio je zahtjev FIFA-e da Arsenal i drugi klubovi puste svoje igrače na Kup Konfederacija.

"Moramo zaustaviti organiziranje ovakvih beskorisnih turnira na kojima niti igrači ne žele sudjelovati. Njemačka, Italija i Španjolska odbili su sudjelovati na ovom Mickey Mouse kupu." - rekao je Wenger.

Francuska je međutim odlučila sudjelovati, kao i Brazil, Kolumbija, Kamerun, SAD, Japan, Novi Zeland i Turska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije čudno da upravo Wengera najviše peče Kup Konfederacija. Za momčad "engleskog" Arsenala igra čak 5 Francuza i 2 Brazilca, koji bi sudjelovanjem na "Mickey Mouse" kupu ostali bez ljetne stanke, te bi se u Arsenal vratili premoreni.

Za Man Utd i Liverpool, koje Wenger planira povesti u novo europsko super-natjecanje igraju po dva Francuza.

"Ukoliko svojim igračima dam nekoliko tjedana odmora nakon toga, žrtvovat ću sezonu Arsenala" - rekao je Wenger.

"Ako se ne pozabavimo ovim problemima, doći će do rascijepa, oko toga nema dvojbe" - zaprijetio je manager Arsenala.

Ono što Wenger također zasigurno zna, jest činjenica da bi napuštanje engleskog prvenstva bilo financijsko samoubojstvo.

I španjolski klubovi voljni su upustiti se u novo natjecanje. Primera možda jest najjača svjetska liga, no Premier League je zasigurno najbogatija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara