Arsenal samo 1:1 protiv Aston Ville

ASTON VILLA je na novi velebni Arsenalov Emirates stadion došla sa namjerom da ne izgubi i tom je cilju novi menadžer gostujuće ekipe Martin O'Neill podredio sve.

Zatvorio je prostor ispred Henrya, udvostručio zadnju obrambenu liniju, jednostavno pokrio je svoju polovicu inače šireg terena, nego što je bio stari Arsenalov,s a svih 10 igrača .

To što je Arsenal držao daleko više loptu (u prvom poluvremenu čak 63%, ukupno 56%) u svom posjedu temperamentnog Škotlanđanina nije previše uzbuđivalo.

S druge strane Wengerovi igrači od tog velikog prometa baš nisu imali veliku zaradu -broj prilika za gol nije bio adekvatan posjedu lopte.

Stativa, prečka, poništen gol, još dvije prilike. Nedostajao je Van Persie u početnoj postavi. Wenger ga je gurnuo u igru tek od 65. minute.

Gosti su tada već imali vodstvo. Šveđanin Olaf Mellberg je nadskočio nakon kornera Adebayora i udarcem glave savladao neodlučnog Lehmana.

Bio je to jedan od rijetkih izleta Aston Villinih igrača na polovicu "topnika". Arsene Wenger je u 73. minuti potegao i posljednji adut. Poslao je na teren 17-godišnjeg Tea Walcotta. Dečko je odmah pokazao da nije zaslužio naziv slijepog putnika u momčadi Engleske na SP-u u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo je protrčao i poljuljao obranu Ville. Nakon njegove akcije u 84. minuti Brazilac Gilberto je sa desetak metara iskosa,na desnoj strani šesnaesterca zakucao loptu pod gredu golmana Sorensena.

Mogu li Dinamovci izvući kakvu pouku ili nadu iz jučerašnje slike Arsenala? Teško, sve je rečeno u Zagrebu na prvoj utakmici.

Ako je to neka utjeha a znamo da nije Dinamo je u Zagrebu izgledao bolje nego Aston Villa jučer. S  jednim izuzetkom - koncentracija u obrani.

U svakom slučaju Arsenalovci u utakmicu neće ući "lako ćemo". Wenger će tražiti maksimalni angažman jer on je perfekcionist makar rezultati to ne pokazuju uvijek.

Momir Jelovac

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara