Arsenal spreman na kompromis: Fabregasa može u Barcu za 45 milijuna funti

Foto: AFP

U SUBOTU je Arsenal dao do znanja da ipak više neće zadržavati svoju najveću zvijezdu, 23-godišnjeg španjolskog nogometaša Cesca Fabregasa. Ovaj može otići.

Već se dvije godine priča o povratku Fabregasa u Barcelonu, tamo gdje je od 1997. do 2003. godine igrao u mlađim dobnim uzrastima, ali i nikada nije potpisao profesionalni ugovor. Naime, 2003. godine ga je Arsenal kao 15-godišnjaka kupio i od tada je Cesc u londonskom klubu, a zadnjih godina je i nositelj igre.

No, želja za povratkom je bivala sve jača u posljednje vrijeme, kao i Barcelonina potreba da ima ovog kvalitetnog veznjaka u svom sastavu.

Sada je Arsenal, pak, jasno dao do znanja da Fabregas može otići tijekom ljeta, ali od strane Barcelone potražuju 51.5 milijuna eura, odnosno, 45 milijuna engleskih funti. Samo spomenimo da je ranije, tijekom ljeta, Barcelona u prvom navratu nudila 29 milijuna funti, a nakon toga se odlučila za četiri milijuna povećati ponudu. Sve je odbijeno, a sad imaju novu šansu, no moraju dati 45 milijuna funti.

Pique: Cesc će se brzo uklopiti, imamo zdravu svlačionicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelonin stoper Gerard Pique komentirao je temu o Fabregasovom povratku na Nou Camp.

Pique i Fabregas postali su dobri prijatelji dok su nastupali za mlađe uzraste Barcelone. No, obojicu je nogometni put odveo na Otok. Fabregas je sa 16 godina napustio katalonskog diva i preselio se u Arsenal, čiji je danas kapetan, dok je Pique od 2004. do 2008. godine bio član Manchester Uniteda. U sezoni 2006/07 igrao je na posudbi u Zaragozi, a 2008. godine se vratio u Barcelonu, čiji je danas neizostavni član prve momčadi.

"Kada sam se vratio u Barcelonu, trebalo mi je dva ili tri mjeseca da se prilagodim. Znao sam mnoge igrače od ranije, što mi je jako pomoglo. U Barceloni imamo jako ''zdravu svlačionicu'', pravo je zadovoljstvo biti njezin član", kaže Pique.

Uvjeren je 24-godišnji branič da će se i Fabregas kad-tad vratiti u Barcelonu, na čijoj je meti već duže vrijeme, ali su 'topnici'' dosada odbijali sve ponude za njega. Sada su ga spremni pustiti, iako uz jako visoku odštetu.

"Kada dođe vrijeme za Cescov povratak, on će se i dogoditi. To će biti kada Fabregas spozna da je u Arsenalu stigao do kraja puta i da mu je potreban novi izazov, ili se jednostavno poželi vratiti na Nou Camp. Tu odluku morat će donijeti sam Cesc, njegov klub Arsenal, a naravno i Barcelona, ukoliko moj klub još uvijek želi Cesca u svojim redovima u datom trenutku. Držim da će se jednog dana Fabregas vratiti u Barcelonu", veli Pique.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara