Asanović: Očekujem žestok pritisak SiCG u prvih 20 minuta

OPTIMIZAM i nada - riječi su to koje su obilježile kraće obraćanje novinarima čelnika hrvatske U-21 reprezentacije pred odlazak na prvu dokvalifikacijsku utakmicu koja se u subotu igra u Beogradu na stadionu Marakana protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Mlada reprezentacija će iz Zagreba prema Beogradu otputovati izvanrednom linijom Croatia Airlinesa, a zrakoplov je poletio u 13.10 sati. Sigurno je da u avionu neće biti izbornika Slavena Bilića čiju će upravljačku palicu preuzeti Aljoša Asanović.

Asanović je novinarima rekao da u Beograd momčad dide odigrati kvalitetnu i čvrstu utakmicu, onako kako je mlada reprezentacija i ranije igrala. Dodao je da je normalno da su tenzije, s približavanjem trenutka igranja susreta, sve veće, te ističe da je stručni stožer učinio sve da momčad upozna s onim što ju očekuje na Marakani.

Bilićev pomoćnik i prijatelj, Aljoša Asanović, kaže da očekuje određeni pritisak, no kaže da isto tako i domaćini, koji su najavili da žele otići na Europsko prvenstvo, imaju pritisak zbog imperativa pobjede. Dodaje da očekuje jači pritisak na početku utakmice, ali te se nada da će početna nervoza nestati čim utakmica počne.

Prema njegovoj najavi, momčad SiCG trebala od početka susreta žestoko krenuti s napadima, te ističe da u Beograd putuje s optimizmom temeljenim na igračima koji dobro djeluju kao momčad, ali i na medijima koji su, nada se Asanović, također optimistični.

Što se tiče nedavne izjave izbornika SCG Dragana Okuke da hrvatska reprezentacija ima slabu zadnju liniju, Asanović je kolegi iy SiCG ostavio pravo da misli što hoće o našim stoperima, te dodao da je sigurno kako nas reprezentacija SCG vidi drugačije nego što mi vidimo sami sebe.

Asanović se osvrnuo i na izjave da će tijekom sutrašnje utakmice biti u telefonskom kontaktu s Bilićem koji se oporavlja nakon operacije. Kaže da su to gluposti, jer se s Bilićem predoboro poznaje, te da je satima s njim raspravljao o taktici koju neće mijenjati.

Za takvo što nije bilo vremena, ali ni potrebe, zaključio je Asanović u razgovoru za Index.

Prva utakmica dokvalifikacijskih dvoboja igra se sutra na Marakani s početkom u 20 sati. Uzvrat je u srijedu 16.11., a igra se na stadionu Rada u Velikoj Gorici s početkom u 14 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara