ATLETIKA: HRVATSKI ATLETIČARI ISPALI IZ PRVE LIGE

Hrvatska muška atletska reprezentacija nije uspjela izboriti ostanak u Prvoj ligi Europskog kupa nakon što su u bugarskom Plovdivu drugoga dana hrvatski atletičari podbacili i zauzeli pretposljednje, sedmo mjesto koje vodi u Drugu ligu. L

Za razliku od prvoga dana, kada je Hrvatska zauzimala izvrsnu četvrtu poziciju sa 48 bodova, drugog dana naši atletičari nisu zabilježili rezultate koji bi ih ostavili u Prvoj ligi, iako su sve do zadnje dvije discipline - motke i štafete - bili ispred Bjelorusa. Nakraju su naši došli do 75 bodova, a Bjelorusi su zabilježili 80.5 i ostali u skupini, čiji su pobjednici Česi izborili najjaču skupinu sljedeće godine.

Prema riječima direktora reprezentacije Žarka Martineka danas nismo imali ni sreće jer je smo potpuno podbacili u motci, troskoku i 3000 metara zapreke, a Jurica Grabušić je na 110 prepone u neregularnoj trci, sa sasvim neispravnim startom, došao na cilj četvrti u vremenu 14.01 sekundi, a morao je biti među prva tri. To je bio i naš najbolji rezultat drugoga dana u kojem smo imali još tri peta, jedno šesto, dva sedma i tri posljednja, osma mjesta.

KONAČNI REDOSLIJED:

1. Češka 109 bodova

2. Ukrajina 107

3. Rumunjska 103.5
Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Belgija 100

5. Grčka 96

6. Bjelorusija 80.5

7. HRVATSKA 76

8. Bugarska 46

(Hina) xrš yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara