ATP Umag: Mark Miles u Umagu

IZVRŠNI direktor Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Mark Miles posjetio je danas sjedište "Croatia Open", turnira gdje je zajedno sa direktorom umaškog turnira Slavkom Rasbergerom održao konferenciju za novinstvo.

Čelni čovjek profesionalnog tenisa izrazio je zadovoljstvo što je po drugi puta došao u Umag, koji se, po njegovim riječima, jako promijenio od prvog posjeta 1991. U Hrvatskoj je tada bjesnio rat, a sada 13 godina poslije primjećujem ogromne pomake u infrastrukturi i dodatnim sadržajima, a turnir je kvalitetno napredovao i glede odnosa prema igračima i medijima, kazao je Miles.

On je dodao kako su turniri poput Umaga strateški važni za filozofiju ATP Toura, te da je snaga tenisa upravo u natjecanjima poput umaškog, a ne samo u Grand Slam i Masters Series turnirima. Miles je ozračje na "Croatia Openu" usporedio s ATP turnirom u Aucklandu, gdje je tenis također dio velike svečanosti i zabave, uz dolazak velikih zvijezda, a u Umagu ih u ovih 15 godina nije nedostajalo. Miles se tako podsjetio Tomasa Mustera, te sada Carlosa Moye, pohvalivši direktora turnira Slavka Rasbergera na organizaciji turnira koji je već triput od strane ATP Toura dobio posebnu nagradu za izvrsnost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor ATP Toura je nakraju konferencije za novinstvo ustvrdio da je tenis u velikom napretku, kojeg neće poremetiti niti odlazak jedne velike generacije tenisača poput Samprasa, Couriera, Changa, Edberga, Ivaniševića, Krajiceka i drugih. Tenis je i jedan od najčišćih sportova glede dopinga, naglasio je Miles, zahvaljujući strogim mjerama ATP Toura, ali i činjenici da tenisači, zbog same prirode igre, rijetko pribjegavaju nedopuštenim sredstvima, pa otuda vrlo malo doping-slučajeva. U zadnje vrijeme se pojavilo i pitanje namještanja teniskih rezultata kod sportskih kladionica, no Miles tvrdi da je ATP Tour istražio te slučajeve i ustanovio da tenisači u to nisu umiješani.

Direktor umaškog turnira Slavko Rasberger kazao je kako je rođendansko 15. izdanje ""Croatia Opena" dobilo dva ogromna poklona - dolazak Marka Milesa i deseti nastup Carlosa Moye. Miles je jako pomogao umaškom turniru svojim prvim posjetom 1991. i zahvaljujući njemu, u Umagu se te i narednih ratnih godina ipak igrao vrhunski tenis", završio je Rasberger.

Direktor ATP Toura će u srijedu doputovati u Zagreb, gdje bi se, prema najavama, trebao susresti i predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara