Australski Hrvat, prvi pick NBA Drafta, slavi uz pivo, rakiju i ćevape?

ANDREWA BOGUTA izabrali su kao 1. pick NBA Drafta 2005 Milwaukee Bucksi, a u najbolju košarkašku ligu na svijetu došao je s University of Utah. Porijeklom je Hrvat, a najvažniji dan u životu mogao bi proslaviti, kako i doliči našem momku, uz pivo, rakiju i ćevape.

Bogutovi roditelji su Hrvati, a dvije sezone proveo je igrajući košarku u Americi prije nego se odlučio profesionalno posvetiti tom sportu.

Dvadesetogodišnji Bogut igra na poziciji centra i visok je 2,14 metara. Snažan je, ima odličan dribling, a ono nama najvažnije je to što je vrlo ponosan na domovinu Hrvatsku, čiji su igrači ostvarili zapažene rezultate u NBA-u. Sjetimo se samo velikana Dražena Petrovića, Dine Rađe, Tonija Kukoča, Žana Tabaka, Stojka Vrankovića, Gordana Giričeka i drugih. Kao svog idola Andrew je istaknuo Dražena Petrovića.

"Ponosan sam na porijeklo svoje obitelji. Moji roditelji su oboje Hrvati, a ja sam rođen u Hrvatskoj." - pohvalio se Bogut svojim korijenima, javlja VOA.

"Odrastao sam jedući hrvatsku hranu, slušajući hrvatsku glazbu i govoreći hrvatski jezik. Vrlo sam ponosan što sam Australac, ali svakako i to što sam Hrvat." - dodao je.

Andrew, sin Michaela i Anne Bogut sedmi je igrač ne-Amerikanac u povijesti NBA-a izabran kao 1. pick Drafta. Nedavno je svoga oca apostrofirao kao osobu koja je najviše utjecala na njegovu karijeru i koja je najzaslužnija za njegov dolazak u Madison Square Garden, gdje je bio najveća zvijezda ovogodišnjeg Drafta. Njegov otac u posljednjih dvadeset godina vodi trgovinu u Melbournu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija je tako u srijedu dobila prvog košarkaša koji je izabran kao 1. pick, a o svom putu da se upiše u povijest, za Daily Telegraph je izjavio: "Radio sam izrazito teško kako bih bio bolji od svih. Mogu reći da sam vježbao više od bilo kojeg mladog australskog košarkaša."

Andrew Bogut najavio je da će današnji dan pamtiti do kraja života: "Otvoriti ću limenku pive svake godine na ovaj dan kako bih proslavio."

Bogut će dobiti broj 6, a iako je njegov dres na University of Utah krasio broj 4, koji je u Bucksima zauzet, Andrew previše ne brine: "To je bio prvi dres koji sam dobio kao dječak, prvi dres koji sam nosio na svojoj prvoj utakmici, a šesticu sam imao na Olimpijadi."

Nakon što je izabran, materijalno je osigurao sebe i svoju obitelj do kraja života, jer je primio 14,2 milijuna dolara za svoj rookie ugovor. Na to će sigurno dodati još nekoliko milijuna dolara za sponzorske ugovore, uključujući i Nike.

Bogutovi hrvatski navijači koji su prisustvovali Draftu, oduševili su se njegovim izborom u Buckse, a najavili su da bi voljeli s njime proslaviti uz čevape i lozu, ali da bi ih u tom slučaju mogao samo gledati.

Naime, još nije navršio 21 godinu, a kako Amerikanci punoljetnost navršavaju tek tada, Andrew će na rakiju morati pričekati do 28. studenog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara