Australski izbornik: Bojimo se da ne izgubimo Špiranovića

MLADI australski reprezentativac hrvatskog porijekla Matthew Špiranović prema novim FIFA-inim pravilima još uvijek se može odlučiti zaigrati za Hrvatsku, a navodno njega i njegovu obitelj proganjaju pozivi iz Hrvatske što je zabrinulo australskog izbornika Grahama Arnolda.

Naime, Arnold je u intervjuu za australski The Age kazao kako je Australija u velikoj opasnosti da izgubi mladog reprezentativca. "Njegovi roditelji primaju telefonske pozive čak i usred noći u kojima se lobira za njegov odlazak iz australske nacionalne vrste." - pojasnio je Arnold.

On dodaje kako je Špiranovioć centralni branič, a upravo na toj poziciji Australci su slabi, te vjeruje kako bi Špiranović trebao igrati veliku ulogu na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

"Jako sam zabrinut zbog toga i razgovarat ću s njim i s njegovom obitelji u idućih nekoliko dana" - rekao je Graham Arnold.

Komentar o mladom Špiranoviću zatražili smo od hrvatske strane, točnije tajnika našeg Nogometnog saveza Zorislava Srebrića.

"Hrvatski nogometni savez ima interes za svakog igrača hrvatskog porijekla, koji ispunjava FIFA-ine uvjete da bi mogao zaigrati za hrvatsku reprezentaciju." - rekao nam je Srebrić.

"Iz bojazni australskog izbornika proizlazi da se radi o kvalitetnom igraču, no kao i u svim drugim slučajevima konačna odluka o tome za koga će zaigrati je na samom igraču i njegovoj obitelji. Mi igrača pozovemo, ali nikada ne radimo presing na njega, već to mora biti njegova autonomna odluka na bazi volje i osjećaja da bi imao zadovoljtsvo nastupiti u hrvatskoj reprezentaciji" - zaključio je Srebrić dodavši na kraju: "Mi se nadamo da bi tako moglo biti i u predmetu Špiranović".

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara