Austrijanci poniženi u Moldaviji

Austrijanci poniženi u Moldaviji
AUSTRIJSKI tisak nazvao je poraz reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2004 u Moldaviji (0:1) "najvećom sramotom austrijskog sporta".

Podsjećajući na poraz otprije 13 godina, kada su Austrijanci izgubili od Farskih otoka, što je također bila neviđena sramota, Kronen Zeitung u tvrdi da je "reprezentacija ponižena od 11 posve anonimnih patuljaka iz Moldavije".

Osim nekoliko sramotnih pokušaja simulacije na koje sudac nije nasjeo i dosudio kazneni udarac za Austrijance, naši nogometaši nisu pokazali apsolutno ništa, tvrdi Kronen Zeitung, dodajući kako je sada jasno da Austrija ni ovaj puta neće na Europsko prvenstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva sreća da smo 2008 sa Švicarskom domaćini Europskog prvenstva jer je to jedini način da naši nogometaši vide završnicu, kaže Kronen Zeitung, pitajući se zar je moguće da Austrija nije jača od Moldavije.

Kurier donosi izjavu izbornika Hansa Krankla, čovjeka koji je kreator najvećeg uspjeha novijeg austrijskog nogometa - on je biol strijelac pogotka kojim je Austrija pobijedila tadašnjhu Zapadnu Njemačku na SP-u u Argentini 1978.

"Ovaj poraz nikako nije sramota jer u današnjem nogometu više nema slabih i to je neosporna činjenica", tvrdi Krankl u Kurieru, koji na prvoj strani donosi i nagradno pitanje - "Što je zajedničko Austriji, Gruziji, Azerbejdžanu i Walesu?". Odgovor je da su te reprezentacije jedine izgubile u ukupno 41 utakmici reprezentacije Moldavije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara