Austrijanci se najviše boje Kostelića i Millera

NAJAVLJUJUĆI, po mnogima najatraktivniju disciplinu SP-a u St. Moritzu, Austrijanci su vrlo samouvjereni pred nedjeljni slalom.

´Imamo petoricu skijaša koji su sposobni pobijediti. To nema niti jedna reprezentacija´, izjavio je austrijski trener Gert Ehn.

Najjaču skijašku naciju na svijetu u slalomu će zastupati petorica, jer Mario Matt brani naslov svjetskog prvaka osvojen prije dvije godine u St. Antonu.

No, njegove su šanse za postolje najmanje, budući da se tek počeo vraćati nakon ozljede koja mu je odnijela cijelu prošlu i polovicu ove sezone.

Stoga Austrijanci u prvi plan ističu njihovog najboljeg slalomaša u ovoj sezoni Rainera Schoenfeldera.

Međutim, njemu je, kao i Ivici Kosteliću, osvajanje malog kristalnog globusa važnije od svjetskog prvenstva, ističe austrijska novinska agencija APA.

´Želim što duže biti u svjetskom vrhu, a ako usput dođe i naslov svjetskog prvaka, još bolje´, kaže 25-godišnji Schoenfelder, koji za Ivicom Kostelićem zaostaje u Svjetskom kupu za više od 150 bodova.

Dakako, ne treba zaboraviti ni Benjamina Raicha, koji je bio srebrni na posljednjem SP-u i brončani na OI u Salt Lake Cityu.

Austrijanci se najviše boje Ivice Kostelića, koji je na pragu da obrani naslov najboljeg slalomaša Svjetskog kupa, i Amerikanca Bodeja Millera, koji je u St. Moritzu uzeo zlato u kombinaciji i veleslalomu, te srebro u super-G i najavljuje pohod na novu medalju.

U najuži krug favorita svrstavaju još Finca Kallea Palandera, pobjednika posljednja dva slaloma, talijanskog majstora Giorgia Roccu, olimpijskog pobjednika Jean-Pierre Vidala i Norvežanina Hans-Petera Buraasa.

No, taj se popis može i proširiti, pa Austrijanci ne isključuju ni senzacionalnog Japanca Akiru Sasakija, koji je u Wengenu sa startnim brojem 65 osvojio drugo mjesto.

SP ST. ANTON (2001.):

1. Mario Matt (AUT)

2. Benjamin Raich (AUT)

3. Mitja Kunc (SLO)

OI SALT LAKE CITY (2002.):

1. Jean-Pierre Vidal (FRA)

2. Sebastien Amiez (FRA)

3. Benjamin Raich (AUT)

SVJETSKI KUP (sezona 2002/2003.):

Park City:

Schoenfelder

Bourgeat (FRA)

Raich

Sestriere:

KOSTELIĆ

Rocca

Karlsen (NOR)

Kranjska Gora:

KOSTELIĆ

Schoenfelder

Vidal

Bormio:

KOSTELIĆ

Miller

Buraas

Wengen:

Rocca

Sasaki (JAP)

KOSTELIĆ

Kitzbuehel:

Palander

Schoenfelder

Schilchegger

Schladming:

Palander

Raich

Buraas

POREDAK U SVJETSKOM KUPU:

1. KOSTELIĆ 478

2. Palander 378

3. Schoenfelder 320

4. Raich 275

5. Pranger (AUT) 248

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara