Austrijanci se pitaju: Bi li sudac i nama dosudio ovakav jedanaesterac?

SKORO dva sata nakon utakmice s Hrvatskom, u autobusu kojim su se vraćali u svoj kamp, austrijski igrači i izbornik bili su utučeni i frustrirani. Izbornik Josef Hickersberger imao je tešku zadaću - podignuti moral svojim igračima, kojima je "nepošteni" poraz teško pao.

Stručni stožer i igrači kritiziraju suca koji je, prema njihovom mišljenju, potpuno upropastio čitavu utakmicu dosudivši rani jedanaesterac za Hrvatsku, a kojega, po njima, uopće nije bilo. Iako priznaju da je laganog kontakta s Olićem bilo, smatraju kako je hrvatski napadač odglumio prekršaj.

Svi austrijski braniči smatraju kako start na Olića nije trebao biti sankcioniran najstrožom kaznom, jer na svakoj utakmici dolazi do takvih kontakata koji se obično ne sude:

"Bi li sudac dosudio istu kaznu protiv Njemačke ili Italije? Mislim da ne, jer onda više nikada ne bi sudio internacionalne utakmice, to vam garantiram", kazao je Joachim Standfest.

"Euro za nas još uvijek nije gotov"

Unatoč porazu izbornik je uspio unijeti malo pozitivnih osjećaja među svoje igrače.

"Nitko od nas nije očekivao da ćemo tako dobro odigrati utakmicu. Tijekom čitave utakmice marširali smo prema hrvatskim vratima", zaključio je kapetan Andreas Ivanschitz koji čvrsto vjeruje kako četvrtfinale još uvijek nije izgubljeno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Euro za nas još uvijek nije gotov, jer protiv Poljske ćemo dobiti drugu šansu za osvajanje bodova. U utakmici s Hrvatskom presudio je jedan sretan trenutak za njih kojega su oni iskoristili za razliku od nas."

Macho: Mogao sam obraniti jedanaesterac

Nakon utakmice, DVD snimka odmah je ustupljena austrijskom stručnom stožeru i nakon što je pogledao kako je primio gol iz jedanaesterca, Juergen Macho samo što nije zaplakao:

"Najgore je kada vratar primi loše izveden jedanaesterac. Iako sam dugo ostao stajati u sredini, on je samo pogledao gdje ću se  baciti i pucao je po sredini. Mislio sam ostati tamo, ali nisam."

Nakon poraza Austrijanci su izvukli neke pozitivne pouke. Poraz protiv Hrvatske ujedino je sve igrače i stručni stožer oko sljedećeg cilja - pobijediti protiv Poljske i Njemačke. Veseli ih činjenica da su partiju protiv Hrvata dobro odigrali u ofenzivi, da su neutralizirali hrvatski vezni red i spoznali da imaju igru za Poljake i Nijemce.

R.J.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara