Austrijanci uz pomoć legendarnih Vastića i Polstera spremaju zamku Hrvatima

AUSTRIJANCI uskoro počinju sa svojim pripremama za Euro. Najavljuju kako će biti iznenađenje prvenstva te da će se plasirati u drugi krug.

Nakon što je izbornik reprezentacije Josef Hickersberger odradio testove fizičke spreme, s onim nogometašima koji igraju u austrijskoj ligi, polako kreću i austrijske pripreme za prvu utakmicu s Hrvatskom 8. lipnja u Beču.

Austrijanci će se, nakon što se okupe u punom sastavu, uputiti u Stegerbach, gradić u Burgenlandu, pokrajini Južne Austrije, gdje je smješten njihov kamp. Tamo će uvježbavati taktiku, razumijevanje igre i standardne situacije u samoj igri.

Slobodni udarci i korneri kao najjače austrijsko oružje na Euru

Jedan od najvećih nogometnih eksperta u Austriji, legendarni Toni Polster objašnjava kako bi situacije iz prekida moglo biti jedno od najboljih austrijskih oružja, pogotovo u utakmici s Hrvatskom. Austrijanci upravo tu utakmicu vide kao najbitniju, koja bi im mogla otvoriti vrata prolaska u narednu fazu natjecanja na Euru.

"Korneri i slobodni udarci su vrlo bitni u modernom nogometu. Razna taktička rješenja mogu iznenaditi protivnika i odvući utakmicu na našu stranu. Protiv Nizozemske (3:4) to je odlično funkcioniralo. Na Euru trebamo upravo takve pogotke", kaže Toni Polster.

Alfred Gusenbauer, 48-godišnji austrijski kancelar, smjelo je najavio uspjehe reprezentacije. Vođa austrijskih socijaldemokrata očekuje da će Austrija proći u četvrtfinale iz svoje skupine.

"Osjećam da ćemo pobijediti Nijemce, naše najveće rivale, i to rezultatom 3:2. Svejedno, mislim da će Njemačka uz nas proći u drugi krug natjecanja", prognozirao je Gusenbauer.

"Bit ćemo iznenađenje Eura"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Vastić se sa svojih 38 godina ne predaje, još je uvijek u krugu potencijalnih kandidata koje će izbornik pozvati u sastav za Euro.

"Moja je najveća snaga razumijevanje nogometne igre. Toliko sam želio vratiti se u reprezentaciju i evo me. Obećajem da ću dati sve za reprezentaciju na Euro, naravno ako upadnem u suženi sastav, čemu se svakako nadam. Zahvalan sam izborniku na ukazanom povjerenju pa čak i ako ću odigrati svega nekoliko minuta", kaže Ivica Vastić za Österreicher.

Vastić je komentirao i izglede austrijske reprezentacije na Euru.

"Na pravom smo putu. Naša momčad ima veliki potencijal, bit ćemo pozitivno iznenađenje Eura, u to sam uvjeren", kaže 38-godišnji nogometaš.

Do 28. svibnja Austrijanci će odrediti konačan popis od 23 igrača za Euro. Konačni test za austrijsku reprezentaciju bit će utakmica protiv Nigerije 27. svibnja u Grazu.

Austrijski i njemački mediji za sada tihi o Hrvatskoj

Što se tiče reakcije austrijskih i njemačkih medija na objavljeni hrvatski sastav za Euro, zasad nema previše komentara i izjava.

Dodajmo kako gotovo svi mediji prenose popis hrvatskih igrača koji putuju u Austriju i Švicarsku, iako njemački mediji ponosno naglašavaju kako je na tom popisu "sekstet bundesligaša" - Robert Kovač i Mladen Petrić iz dortmundske Borussije, Josip Simunić iz Herthe, kao i veznjak Ivan Rakitić iz Schalkea, te napadači Ivan Klasnić (Werder) i Ivica Olić iz Hamburgera.

Poseban naglasak stavljaju na Ivicu Olića, kojega su okarakterizirali kao najveću prijetnju po njemačka vrata.

M.Š./R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara