Austrijanci večeras protiv Nigerije: Provjera koja će odlučiti konačni popis

DANAS je dan "d" za sve one koji vise za konačni popis za Euro u austrijskoj reprezentaciji. Prijateljska provjera protiv Nigerije koja se igra 20.30 sati odredit će one prekobrojne, a prema riječima izbornika Hickersbergera po glavi mu se mota desetak imena od kojih se mora odlučiti za njih sedam.

Javnost će sutra konačno saznati 23 igrača koji će braniti austrijske boje pred domaćom publikom na Euru.

"Imam devet li deset igrača o kojima razmišljam. Jedno ime me posebno intrigira", rekao je šesdesetogodišnji izbornik vjerojatno misleći na Martina Harnika koji zbog velike konkurencije ne igra previše u svom Werderu.

"Uvijek će biti nezadovoljnih"

Austrijski izbornik tvrdi da bi izbor igrača mogao biti ključna stvar za konačni uspjeh.

"Izbor je odgovornost cijelog stručnog tima, ne samo mene. Ne brinem se previše. Naravno da se radi o individualnim sudbinama, ali bitna je momčad i ukupna slika. Ispred nas imamo jedan cilj koji se može ostvariti jedino izbalansiranom momčadi. Za uspjeh na turniru bitan je dobar odabir igrača"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hickersberger je svjestan da se konačna lista neće svima svidjeti i da će ga novine vjerojatno dočekati na nož.

"Ovo je također dio igre. Uvijek će biti onih koji nisu zadovoljni i koji se osjećaju povrjeđenima. Ako netko ne bude odabran može se dogoditi da reagira na razumljiv način."

Vastić od prve minute

Austrijanci će večeras najvjerojatnije istrčati u 3-5-2 formaciji dok će utakmica protiv Malte u petak biti prilika da se isproba 4-4-2. Izbornik je najavio neće raditi previše izmjena kako ne bi razvodnio ritam utakmice. Hickersberger je najavio Hrvata u svojim redovima Ivicu Vastića kao povratnika u momčad.

"Pobjede protiv obje reprezentacije su nam u ovoj fazi priprema imperativ. Ivica Vastić će nakon duljeg perioda igrati u momčadi, a Korkmaz koji je siguran putnik na Eurom  započet će protiv Malte. Više od toga vam neću reći", objasnio je izbornik i dodao staru poslovicu:

"Reći malo je srebro, a šutnja je zlato."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara