Austrijski mediji: Gorki poraz protiv neuvjerljive Hrvatske

"TAKTIKA, psihološki trikovi i fantastična atmosfera na tribinama nisu uspjeli spriječiti loš početak utakmice", prenosi austrijska radiotelevizija ORF nakon utakmice njihove nacionalne momčadi s Hrvatskom.

Novinski naslovi kao "Gorkih 0:1 protiv Hrvatske", "Borbena srca nisu pomogla", "Austrija se potrudila, ali nije bilo sreće", "Austrija pala pod Hrvatskom", ili "Loš start nacionalne momčadi", govore isto što i tekstovi – kvalitetni nastup Austrijancima nije pomogao protiv ne pretjerano uvjerljivih Hrvata.

"Hickersbergerova taktika nije urodila plodom"

Standard navodi kako se "obrambena taktika trenera Hickersbergera obila o glavu već u trećoj minuti". Nakon hrvatskog gola austrijski su igrači, piše Standard, ostali zbunjeni, a kasniji povratak u igru nije urodio plodom.

"Nismo imali sreće, Hrvati bili lošiji u drugom dijelu"

"Naša reprezentacija u nedjelju je na Ernst-Happel stadionu u Beču izgubila i time ostvarila najgore slutnje – gubitak na početku natjecanja.  Ekipa Josefa Hickersbergera nije imala sreće, Hrvati su bili lošiji posebno u drugom dijelu, ali to nije pretvoreno u pobjedu Austrije", piše Die Neue Kronen Zeitung, najveća austrijska novina.

"Prvenstvo nije mogao početi lošije"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europsko prvenstvo nije moglo početi puno lošije. Tek što je prošlo tri minute prve utakmice protiv Hrvatske, Aufhauser je nespretno srušio Olića. Za suca Vinka nije bilo dvojbe – Nizozemac je s pravom dosudio jedanaesterac. Modrić je bio siguran", komentira Kurier.

"Euro ima savršene domaćine"

"Euro 08 ima savršene domaćine", satirični su u bečkom Wiener Zeitung. "Nakon što je Švicarska jučer izgubila protiv Češke, Austrija joj se danas pridružila porazom protiv Hrvatske. Hrvati, koji su, općenito gledano, razočarali igrom, postigli su pogodak iz jedanaesterca". Ipak, iako nisu pretjerano kritični prema Austrijancima, u tim novinama nemaju previše hvale za svoju momčad.

"Hrvatska nije nepobjediva"

Die Presse navodi i hrvatske i austrijske navijače kao 12. igrača na terenu. Austrija je, kažu, igrala s mješavinom hrabrosti i opreza, "kako i priliči autsajderu". "Protivnici se nisu pokazali nepobjedivima, moralo ih se samo zaposliti, ne dati im slobodnog prostora. Dečki u crveno-bijelo-crvenom pokazali su srce, ali to im nije bilo dovoljno", nastavlja se. Razlog hrvatske pobjede, kako piše u tim novinama, hrvatski je vratar Pletikosa, kojeg se nije moglo pobijediti.

J.D.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara