Avram Grant: Rusiju čeka teško gostovanje u Izraelu!

CHELSEAEV trener, Izraelac Avram Grant, napunio je englesku javnost optimizmom uoči sutrašnjeg gostovanja Rusije u Tel Avivu.

Iako engleska reprezentacija sutra ne nastupa u kvalifikacijama ua Europsko prvenstvo, jedna će kvalifikacijska utakmica na Otoku biti budno praćena. Dakako, dvoboj Izraela i Rusije u Tel Avivu, o čijem ishodu najviše ovisi i sudbina Gordog Albiona...

Engleski će nogometni puk sutra navijati za Izrael možda i žešće nego što bodre svoju nacionalnu momčad. Već i ptice na grani znaju da Englezi priželjkuju bilo koji ishod osim pobjede Rusije, kako bi zadržali izglede za plasman u Austriju i Švicarsku sljedeće godine...

Avram Grant, izraelski menadžer Chelseaja, stoga je možda i najpogodnija osoba u engleskim medijima za najavu ove utakmice.

"Rusiju ne očekuje niti najmanje lak posao u Tel Avivu. Nemojte zaboraviti da Izrael nije izgubio niti jednu utakmicu na svom terenu u posljednjim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izraelski reprezentativci uvijek daju 100% svojih mogućnosti kada nose nacionalni dres. Siguran sam da ćemo otežati Rusima njihov cilj" - zaključio je Grant.

I da nadopunimo Granta, Izrael ne samo da nije izgubio niti jednu utakmicu na svom terenu u posljednjim kvalifikacijama za SP, već uopće nije pretrpio niti jedan poraz u kvalifikacijskoj skupini 4! U konkurenciji Francuske, Švicarske, Republike Irske, Cipra i Farskih Otoka, Izrael je prikupio 4 pobjede i 6 remija u 10 utakmica, te je imao 18 bodova na trećem mjestu, koliko i drugoplasirana Švicarska, koja je prošla u dodatne kvalifikacije (kasnije se kvalificirala i na SP) samo zbog bolje gol razlike!

U kvalifikacijama za ovo EP, Izrael je u E skupini na svom terenu izgubio samo od Hrvatske (3-4). S Engleskom je odigrao 0-0, a protiv Andore (4-1) i Estonije (4-0) je ubilježio dvije uvjerljive pobjede. Nakon susreta protiv Rusije, Izraelci će sljedeće srijede ugostiti i Makedoniju.

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara