Bago: Hajdukovcima je voda u ušima

20. KOLO HNL-a moglo bi biti presudno za status mnogih naših klubova. Grčevita borb odvijat će se na Poljudu, gdje poljuljani Hajduk dočekuje Inter.

Trener Zaprešićana Đuro Bago ne smatra da je prazan stadion prednost za njegovu momčad, jer kako tvrdi nogomet se igra zbog publike.

Razgovarajući s Bagom, doznali smo sastav koji će gurnuti u vatru od prve minute, kao i svoja očekivanja od ovog važnog susreta.

"Moram reći  da smo nakon utakmice s Slavenom dobili veliku dozu samopouzdanja, pa smo prema Splitu krenuli maksimalno opušteni. Puno toga možemo dobiti u ovoj utakmici, izgubiti možemo samo predzadnje mjesto. Nisam posebno razmišljao o tome hoćemo li krenuti napadački od prve minute ili ćemo pružit defanzivnu, zatvorenu igru. Sve zavisi od toga kako će se utakmica razvijati. Presudit će sreća i sportsko znanje, naravno. Uglavnom, na Poljud smo došli ne izgubiti utakmicu, s tim bih bio zadovoljan.” - kazao je trener Intera.

Kako sada stvari stoje, upitan je nastup Vedrana Ješea, umjesto kojeg bi mogao ući Vidak. Sastav za Hajduk, trebao  bi izgledati ovako: Brašnić, Čagalj, Vidak ili Ješe, Brnas, Krznar, Laga, Čižmek, Štrok, Jerneić Zekić, Karić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno nam se dobrih stvari dogodilo u posljednje vrijeme; oporavio se Karić, vratili su se i Brnas i Jerneić, a naravno da je Zekić ponovo postao centralna figura.” - dodao je Bago.

Bago, ipak, tvrdi kako se ne radi o pojednicima, već o kolektivu s kojim se jako zadovoljan.

“Nikoga neću posebno izdvajati, od svojih igrača očekujem da naprave dobar posao. Ipak idemo u goste Hajduku kojeg iznimno cijenim, i on će umirati od želje da nađu svoju šansu. Kod njih postoje određene psihičke barijere, rezultati se nisu poklopili, pa se stvorio u veliki pritisak, kao navijača na Upravu, tako i same Uprave ja igrački kadar. Hajdukovcima je voda već u ušima, tu su i mediji, zaista im nije lako. Na sazrijevaju u pravom smislu, no vrlo brzo bi trebali izvući pouku uz svega. Isto je napravio i Dinamo nakon lanjskog debakla, smatram da se i Hajdukovci vrlo brzo vratiti oporavljeni. Luka Bonačić, moj uvaženi kolega, čovjek je kojeg Hajduk treba, pomaci se vide već sad i ne sumnjam da će do kraja ipak uspjeti u svom naumu.” - zaključio je Bago.

Dea Redžić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara