Bahati američki borac poslao Cro Copu poruku: Tvoju Hrvatsku bi moj grad pokorio za 15 minuta!

Tekst: Marko Petrak
Foto:MMA-live.com

CHAEL SONNEN je ime koje široj javnosti gotovo sigurno ne znači previše. No, ljubitelji borilačkih sportova ga znaju kao jako dobrog UFC-ovog borca koji će uskoro imati priliku osvojiti pojas trenutačno u vlasništvu najboljeg fajtera današnjice - Andersona Silve.

Oni koji prate malo pomnije MMA znaju i da Sonnenu nije strana politika. Dapače, ovaj borac žestoko zastupa republikanske političke stavove, a uskoro će se natjecati i na lokalnim izborima u državi Oregon.

Sve ovo ne bi bilo bitno da se Amerikanac u svom posljednjem intervjuu nije vrlo bahato dotaknuo Mirka Filipovića. Na pitanje novinara Fightersonly magazina nije li za UFC uzbudljiva vijest da bi organizacija u svojim redovima uskoro mogla imati i političkog predstavnika svojih birača kao što je nekoć Pride imao u liku Cro Copa, Sonnen je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj član hrvatskog parlamenta nije mogao izvući svoju majku od plaćanja kazne za prebrzu vožnju. Što oni mogu napraviti? Voditi svojih 200 vojnika u neku bitku. Pa grad gdje sam rođen bi mogao osvojiti cijelu Hrvatsku za 15 minuta, a Mirko bi bio osuđen na gledanje s knedlom u grlu. I zato vam moraju biti jasni motivi njegovog odabira u parlament."

"Ja sam najveći"

Nije Sonnen samo u tom odgovoru bio nerazumljivo bahat, Amerikanac je na koncu poslao poruku za čitavu MMA javnost.

"Postoji ime za najboljeg borca na svijetu. Kada to postaneš, ne zovu te najboljim borcem, nego Chaelom Sonnenom."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara