Bahatost ni Austrijancima nije strana: Hrvatska obrana je loša, a mi znamo to iskoristiti

AUSTRIJSKI nogometaši Christoph Leitgeb i Umit Korkmaz sa stopostotnom sigurnošću tvrde kako će domaćini prvenstva u nedjelju pobijediti Hrvatsku.

Sudomaćinima prvenstva malotko daje šanse za prolaz skupine, zapravo na snazi je gotovo jednoglasan konsenzus kako je Austrija najlošija momčad na velikoj alpskoj smotri, ali Leitgeb inzistira da će njegova momčad iskoristiti rupe u "slaboj" hrvatskoj obrani i ostvariti pobjedu koja će biti samo prvi korak prema plasmanu u četvrtfinale.

"Imamo velike šanse da prođemo skupinu. Hrvatska obrana je loša, a mi znamo kako to iskoristiti", rekao je Leitgeb za Uefine službene stranice.

Njegov momčadski kolega Korkmaz ponudio je još "eksplozivniju" najavu utakmice: "Svi nas podcjenjuju, a mi ćemo udariti kao bomba".

S novinarima je razgovarao i jedan od najpoznatijih austrijskih nogometaša Andreas Herzog, koji se također dotaknuo problema discipline u taboru. "Bilo je nekoliko manjih problema koje se nisu uklapale u izbornikovu viziju. Razgovarao je s igračima i problemi su riješeni. Prva utakmica turnira je najvažnija. Hrvatsku možemo pobijediti samo ako damo sve od sebe. Ali naši su igrači dobro pripremljeni i imamo se svako pravo nadati pobjedi", kaže Herzog.

A kako bi bio siguran da njegovi igrači više nikad neće zastraniti, Hickersberger im je podijelio deset zapovjedi koje svaki Austrijanac ima u svojoj hotelskoj sobi i koji se moraju slijepo držati.

10 Hickersbergerovih zapovjedi:

1. Ne približavaj se vratima kampa i poštuj svoj prostor koji imaš na raspolaganju

2. Nemoj kasniti na treninge i sastanke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Uvijek poštuj starije, ali i mlađe od sebe

4. Uvijek daj 100 posto

5. Poštuj kodeks odnošenja prema medijima

6. Mobiteli i čitanje novina su zabranjeni

7. Seks u hotelu je zabranjen (odnosi se i na supruge)

8. Svim menadžerima pristup je strogo zabranjen

9. Na spavanje se ide u 22:30 sati

10. Svatko tko uzme bilo kakvu vrstu dopinga bit će udaljen iz reprezentacije

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara