Balaban: Nespremni i ozljedama desetkovani Werder je naša šansa

Balaban: Nespremni i ozljedama desetkovani Werder je naša šansa

"WERDER je favorit u prvoj utakmici u Bremenu, ali nikako nije riječ o nepobjedivoj momčadi. Mislim da imamo lijepe šanse protiv njih", predviđa povratnik u Dinamov napad.

"Naš protivnik u 3. pretkolu Lige prvaka nije spreman koliko bi mogao biti jer je njemačko prvenstvo tek počelo. To je momčad koja igra visoki presing i sigurno je da će kod kuće ići na pobjedu, ali ako uz nespremnost njihove momčadi uzmemo u obzir i da im je nekoliko igrača ozlijeđeno mislim da imamo svoju šansu", optimističan je Balaban koji otkriva i na čemu temelji takvo pouzdanje u snage svoje momčadi

"Dečki koje sam zatekao u Dinamovoj svlačionici su željni uspjeha i gladni pobjeda što pokazuju i njihovi rezultati koje su napravili. Na svakom treningu se vidi koliko uživaju u nogometu i želji da se prikaži u pravom svjetlu i na velikoj sceni. Liga prvaka i europska natjecanja su im najbolji motiv"

Modra devetka je puna hvale i na račun suigrača u vrhu napada: "Ne mislim da sada imamo previše igrača koji konkuriraju za napadačke pozicije, jer osim mene i Šokote koji donosimo iskustvo, tu su iznimno kvalitetni mladi igrači kao što su Mandžukić i Tadić. Bitno je da nas ima dosta, da je konkurencija dobra i da se rotiramo", zadovoljan je napadač napadačkim rosterom Dinama, a ne buni se ni na zadaće povučenog člana napadačkog dvojca sa Šokotom.

"Pozicija je samo formalno na papiru da igram povučeno jer imam slobodu da budem prva ili druga špica i da se mijenjam sa Šokotom i da se nadopunjujemo, jer mi se znamo jako dobro i naša suradnja će funkcionirati. Igrali smo zajedno, ali prije puno vremena i treba proći neko razdoblje da se uigramo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da ima samo riječi hvale o klubu kojem se po treći put u karijeri pridružio, postavlja se pitanje da li je Balaban primijetio neke loše strane u Dinamovoj igri,bilo dok je gledao klub ili u zasad jedinoj utakmici koju je gledao?

"Normalno je da ima puno rupa i nedostataka, svaka utakmica je priča za sebe i tako se i pripremamo. Ovo je mlada momčad i oscilacije su normalne. Uvjeren sam da će momčad što bude dulje igrala biti sve bolja i bolja, ali najbitnije je pobjeđivati i zato smo svi ovdje. Estetski dojam će često bit loš, ali bitna su tri boda, bitno je osvojiti prvenstvo i što duže trajati u Europi."

On je uradio upravo to, što se od njega očekuje, na maksimirskom bazenu protiv Cibalije je zabio za neglamuroznu pobjedu od kakvih su često sazdane titule:"Suvišno je tražiti neku ljepotu u utakmici gdje su bila bitna samo tri boda jer uvjeti jednostavno nisu dozvoljavali ništa više. Nije moglo biti nikakve lepršavosti ili razigranosti, jer smo protiv sebe imali i teren koji je iziskivao puno snage. Svi smo plivali u bazenu, to je utakmica koju treba što prije zaboraviti i sudac ju je možda trebao prekinuti".

D.R.

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara