Balatinac smatra da vrijedi 2500 kuna dnevno

SAD VEĆ bivši kapetan Osijeka Josip Balatinac je nakon niza neuspjelih pregovora s inozemnim klubovima ostao i bez mjesta u napadu momčadi iz Gradskog vrta. Moglo bi se reći da je Balatinac imao pravo izbora, ali sportski direktor Alen Petrović je tijekom razgovora za Index upotrijebio je i riječ ultimatum.

Povratak "sina razmetnog" u osječke redove ni uz sve napore čelnika nije se ostvario. Što je previše, previše - bio bi dobar naslov melodrame započete još pred sam kraj jesenskog dijela sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Balatinac i Osijek nisu se našli u osjetljivom činu vezanom, naravno, uz financije. Nakon što su ga mediji obukli u Hajdukov dres, Balatinac je podigao cijenu svojih usluga. Neslavno su završili  pregovori s Korejcima, isto kao i oni sa švicarskim St. Gellenom.

Balatinac nije mogao drugo nego ponovo pokucati na vrata Mile Dumančića. No, Balatincu se nikako nije svidjela ponuda iz direktorove kancelarije pa je bez razmišljanja rekao klubu svoje zbogom. Bitan dio cijele priče svodi se zapravo na Balatinčeva potraživanja, koja su za naše prilike, blago rečeno, bizarna.

Nekadašnji kapetan od Osijeka je tražio 80 tisuća eura po sezoni, što je u bruto iznosu zapravo 120 tisuća. Jednostavnije, bivši kapetan procijenio se na 2500 kuna po danu.

Sportski direktor Alen Petrović u razgovoru za Index potvrdio je da se radi upravo o tom iznosu, kojeg Osijek ne može, a izgleda, niti želi platiti.

"Razišli smo se mirno. Balatinac više nažalost nije naš igrač, tako je odlučila i Uprava. Bilo bi idealno da je produžio ugovor, dan mu je ultimatum, no na kraju je ovako ispalo. Balatinac je od nas tražio 120 tisuća eura po sezoni bruto, to se jednostavno nije dalo ispuniti." - kazao nam je Petrović.

Kapetansku vrpcu Osijeka u nastavku sezone ponijet će dosadašnji Balatinčev zamjenik Milardović, a njega će, pak, bude li potrebno, mijenjati Babić.

Trener Ivo Šušak predosjetio je razvoj događaja, pa je momčad na pripremama u Međugorju, i pripremao shodno istom predosjećaju.

"Naravno da smo više pozornosti posvetili alternativama. Tu su Turković, Vitajić, a dio odgovornosti preuzet će i Vitajić.” - dodao je Petrović.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara