Balić: Izbjegli smo zadnje mjesto, sad možemo samo naprijed

Balić: Izbjegli smo zadnje mjesto, sad možemo samo naprijed

Foto: HRS

HRVATSKA reprezentacija dan odmora u Poljskoj iskoristila je kako bi se što bolje pripremila za okršaj s Norveškom u sklopu 2. kola Eura. O pobjedi nad Bjelorusijom malo tko razmišlja, vade se jedino bilješke što je bilo dobro, a što loše. Otvaranje Eura s tribina dvorane u Katowicama pratio je novi koordinator muškog rukometa HRS-a Ivano Balić, koji je bio zadovoljan viđenim.

 

Kako izgleda jedan od treninga reprezentacije? Od razgibvanja i dogovora preko nogotenisa do razrade taktike.#iznadsvihHrvatska #crohandball

Posted by HRS on 16. siječnja 2016


"Nije lako gledati s tribine. Imaš želju spustiti se dolje tako da se još uvijek privikavam na tu novu ulogu. Što se tiče utakmice, bilo je nervoze u prvom dijelu, a u drugom je to izgledalo puno bolje pa sam se i ja odmah smirio", rekao je Balić za RTL.

Hrvatska je nakon prvih 30 minuta utakmice s Bjelorusijom otišla na pauzu zabrinutog lica. Rutenka i društvo imali su aktivan rezultat 15:15, obrana 5-1 puštala je sa svih strana, a hrvatski reprezentativci borili su se s realizacijom stopostotnih šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obrana je loša stajala u prvom dijelu. Nismo se držali dogovora, imali smo dosta promašenih zicera, što je normalno za prvu utakmicu. Međutim, sve se popravilo u drugom dijelu. Sada nas čeka Norveška, nedavno smo odigrali dvije utakmice s njima i mislim da ćemo se dobro pripremiti", dodao je Balić.

Balić želi nove senatore

Ova generacija lišena je rezultatskog imperativa na ovom turniru. Balić bi jedino volio dobiti dva, tri mlada igrača koja će postati temelj ove reprezentacije u budućnosti. Uostalom, sve je ovo priprema za domaći Euro 2018. kada Hrvatska mora ići po zlato.

"Savez nije stavio nikakav pritisak, ali volio bih da dobijemo 2-3 mlada igrača za reprezentaciju. To bi bilo super. Rezultat će doći sam po sebi, važno je samo držati se dogovora i da dečki pokažu hrvatsko srce. Bio bih zadovoljan da budemo zadnji, ali da reprezentacija dobije 2-3 igrača", rekao je dobro raspoloženi Balić.

"Sad smo izbjegli zadnje mjesto i možemo samo naprijed", dodao je uz smijeh.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara