Balić već doselio u Zagreb, potpis pred realizacijom

IVANO BALIĆ je dobio od Zagreba stan na korištenje te je njegov dolazak u Zagreb pred realizacijom. Planira se dovesti i Mirko Alilović te kasnije Petar Metličić.

Najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić praktički je novi član rukometnog kluba Zagreb. Dobio je na korištenje od kluba stan u Zagrebu, u kojem će živjeti dok mu klub, slijedom ugovora ne kupi stan na lokaciji blizu Rukometnog doma.

Zoran Gobac, glavni menadžer Zagreba vjeruje da bi se sve trebalo vrlo brzo finalizirati.

"Trebamo zatvoriti financijsku konstrukciju, pregovaramo s nekoliko sponzora koji bi trebali pomoći u financiranju njegova dolaska. Namjeravamo uključiti pet, šest sponzora kako bi namaknuli sredstva", objašnjava Gobac.

Podsjetimo, Portland San Antonio tražio 800 tisuća eura odštete za Ivana.

"Njegov dolazak ne bi trebao biti upitan, sve sada finaliziramo, pokušat ćemo malo i Portland omekšati, eventualno platiti sve u dve, tri rate", kaže Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivano Balić, koji se nalazi s reprezentacijom na pripremama, već se praktički vratio u Zagreb, dobio je na korištenje stan od kluba.

"To je privremeno rješenje dok mu slijedom dogovora ne kupimo stan, to je dio sredstava koje će Ivano dobiti od kluba", kaže glavni Zagrebov menadžer.

Iz klupskog vodstva već dosta dugo govore kako dovođenjem vrhunskih hrvatskih igrača planiraju napasti sam vrh Europe. Zagreb je i proteklih sezona stalno tu negdje, ali nedostaje "ono nešto" da bi se osvojio naslov.

"Gledajte, niti Ivano niti bilo tko, nam nije garancija da ćemo i biti prvaci Europe. Ima puno velikih i bogatih klubova. Možemo biti prvi, drugi, treći, to se nikad ne zna. Vjerujemo da uz Balića, Vorija, Valčića i Džombu možemo do naslova. Tu je naravno i Kiro Lazarov. Cilj nam je da Zagreb igra jednu dobru kolektivnu igru, no to ću sve prepustiti treneru i stručnom stožeru", govori o ambicijama Zoran Gobac.

Sve se češće spominje dolazak još dvojice prekaljenih hrvatskih reprezentativaca, Mirka Alilovića te Pere Metličića.

"Alilovića bi isto htjeli dovesti, radimo na tome. Što se Metličića tiče realno je da on dođe iduće godine. Familija mu se već ove godine vraća, teško će mu biti odvojen od njih. Tada bi imali na svakoj poziciji dva vrhunska igrača, to nam je cilj", zaključuje Zoran Gobac.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara