Bandić: Ne osvoji li Dinamo dvostruku krunu, Mamić i Barišić odlaze

Bandić: Ne osvoji li Dinamo dvostruku krunu, Mamić i Barišić odlaze

ZAGREBAČKI dogradonačelnik i vjerojatno najmoćniji političar u gradu, Milan Bandić, izjavio je kako će aktualni čelnici najbogatijeg hrvatskog nogometnog kluba, predsjednik Mirko Barišić i izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić, morati otići iz kluba ukoliko Dinamo ne osvoji prvenstvo i Kup.

Podsjećamo, iako  je Bandić najavljivao kako će u maksimirski stadion uložiti oko 100 milijuna kuna, nedavno je objavljeno da će zagrebački dogradonačelnik veći dio novca preusmjeriti na izgradnju škola i vrtića, a za izgradnju maksimirskog rugla dati tek oko 16 milijuna kuna.

Dogradonačelnik tvrdi kako će stadion biti dovršen do 2006. godine, a grad će za to dati "koliko će trebati".

"Stadion je gradski. Do sada je potrošeno 360 milijuna kuna, toliki smo trošak, dakle, naslijedili. Izračuni govore da trebaju još 244 milijuna." - izjavio je Bandić u intervjuu za Sportske novosti, pa dodao kako kako, kao veliki navijač "Plavih", očekuje da će Dinamo u nastavku sezone osvojiti prvenstvo i Kup.

"Nije bitan bodovni zaostatak, nevažni su suparnici, zagrebački Modri moraju uzeti oba trofeja i točka! Na Upravi je golema odgovornost. Od imperativa se neće odustajati, spašavaju ih samo ta dva uspjeha." - izjavio je Bandić, političar čiji utjecaj u zagrebačkim političkim, gospodarskim, ali i sportskim krugovima nije zanemariv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje znači li to da će predsjednik kluba Mirko Barišić i izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić morati napustiti klub ne osvoji li Dinamo dvostruku krunu, Bandić je odlučno odgovorio: "Apsolutno. Ne polože li ispit, jasno je što ih čeka."

Naravno da Milan Bandić sam ne može smijeniti ni Barišića ni Mamića, ali uz činjenicu da je jedan od najmoćnijih ljudi u zagrebačkoj vlasti, čiji predstavnici sjede u Skupštini kluba, zna se da odlučuje i o financiranju izgradnje Dinamovog stadiona, čije je dovršenje jedna od bolnih točaka u planovima aktualne Uprave Dinama.

Zanimljiv je i dogradonačelnikov komentar nedavne najave Zdravka Mamića kako će svim zaposlenicima Dinama narediti da glasaju za Bandića.

"Bitno mi je da me vole kćerka i žena, i ja njih. Ne mora me voljeti nitko drugi." - zaključio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara