Bandić o Dinamu: Strance treba dovoditi samo ako ih ovdje ne možemo proizvesti

Bandić o Dinamu: Strance treba dovoditi samo ako ih ovdje ne možemo proizvesti

U DANAŠNJEM izdanju emisije "Radio Dinamo", na Radio Ciboni, između ostalih je gostovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sa slušateljima podijelio svoje stavove o problemima stadiona, Dinamovoj omladinskoj školi i naravno uvijek neizbježnom prezimljavanju u Europi.

Prije svega je Bandić ipak podsjetio na humanitarnu akciju Kvadrat mina za kvadrat mira, u kojoj su nedjeljnom prodajom karata na zagrebačkom Cvjetnom trgu sudjelovali i Dinamovci.

"Dosad smo skupili deset milijuna kuna, ali potrebno je još najmanje toliko kako bi razminirali i ostalih 900 kilometara kvadratnih površine Hrvatske na kojima još postoje mine. Naša je dužnost državljanima Hrvatske vratiti sigurnost i osigurati sretno i bezbrižno djetinjstvo našoj djeci koje će im vratiti osmjehe na lica. Naša je budućnost u sigurnoj i demokratskoj Hrvatskoj", rekao je Bandić.

A nakon ovog humanitarnog rada Dinamovaca, vjerojatno je da će se na Maksimiru organizirati još jedna humanitarna akcija kojom bi se trebala sufinancirati dovršenje restauracije zagrebačke katedrale.

"To je proces u kojemu je bitna svaka kuna i svaka lipa. Ako se ova akcija realizira, za katedralu će se manje morati izdvajati iz gradskog proračuna", kaže Bandić.

"Kako sam sve bliži momčadi Dinama mogu reći da sam vrlo zadovoljan smjerom u kojem ona ide. Otkad je došao profesor Ivanković napokon se zna tko pije, a tko plaća. Pa tko ne bi bio zadovoljan Ivankovićem koji u 11 utakmica ima isto toliko pobjeda. On je jedan od rijetkih u Europi koji se može pohvaliti tolikim brojem uzastopnih pobjeda. Ali ne smijemo dopustiti da nas to zavara, da se opustimo. Vidite da svi grizu kada dođu na gostovanje u Maksimir, utakmica s Osijekom je još jedan primjer toga. Htio bih reći i da je važno slušati naše navijače i pozvati ih da u što većem broju dolaze na stadion. A mogu reći i da sam posebno zadovoljan nogometnim centrima za mlade i Mirkom Jozićem", govori Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Bandić propustio spomenuti ni ono o čemu svi navijači "Modrih" ovih dana pričaju, vraćanje Tome Šokote na Maksimir i moguće dovođenje, kako kaže Mamić, "još jednog razmetnog sina" Igora Bišćana s kojima bi Dinamo možda napokon uspio dočekati proljeće u Europi.

"Dinamo je u posljednjim utakmicama pokazao da je na pravom tragu da prezimi u Europi. Potreban nam je prije svega pravi rasadnik naših mladih kadrova, s dečkima koji sad imaju 14 ili 15 godina treba puno i kvalitetno raditi kako bi za koju godinu stasali u prave igrače. Strance treba dovoditi samo ako ih ovdje ne možemo proizvesti, a naši nam mladi naraštaji moraju biti nepresušan izvor talenta. U Dinamu se napokon počeo primjećivati europski rukopis, nadam se samo da to neće biti lasta za jedno proljeće. Značajnu ulogu na tom putu igraju navijači, igrači i zajedništvo kluba!", smatra počasni predsjednik Dinama, Milan Bandić.

Trebalo je naravno prozboriti i koju riječ o problemu Maksimirskog stadiona koji se već godinama dovršava, a nikako da se dovrši.

"Rezultati natječaja stižu za nekih mjesec dana kad ćemo odabrati najpovoljnijeg koncesionara i započeti s obnovom stadiona. Dinamo zaista uživa maksimalno povjerenje grada, ali morate znati da Zagreb nikad nije bio maćeha ostalim vrhunskim sportovima", zaključuje Bandić.

P.V.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara