Bandić: Prvo ćemo izgraditi stadion na Kajzerici, a onda srediti Maksimir

Bandić: Prvo ćemo izgraditi stadion na Kajzerici, a onda srediti Maksimir

Foto: Cropix

NAKON što se u Maksimiru urušio zid na sjevernoj tribini i ozlijedio dva radnika, oglasio se i gradonačelnik Milan Bandić. Iz Gradskog poglavarstva su poručili da je "Kabinet gradonačelnika kontaktirao s Upravom Dinama" i da "nema potrebe preuveličavati tu nezgodu". Zatim su prenijeli izjavu Bandića koju donosimo u cijelosti.

"Činjenica je da početak problema maksimirskog stadiona datira iz vremena prije preuzimanja odgovornosti upravljanja gradom ove gradske vlasti. Mi nastojimo anulirati dugogodišnji nemar i umanjiti neminovnu štetu. U zadnjih mjesec dana, moj tim i ja, održali smo dva sastanka s ljudima koji su na međunarodnom natječaju dobili posao dovršetka Stadiona i za kojih mjesec dana izaći ćemo u javnost s punom informacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da sam ja za dovršetak stadiona u Maksimiru, poznato je i to da sam predložio referendum, kojim bismo građane uključili u tu, za grad važnu odluku, a poznato je također da je tu inicijativu odbila Gradska skupština Grada Zagreba.

Sada preostaje iznalaženje modela u okviru zakonskih propisa Republike Hrvatske, o tome kako ići u realizaciju dovršetka maksimirskog stadiona, i to u tri etape. Znači, prvo izgradnja stadiona na Kajzerici i u isto vrijeme konzerviranje Maksimira radi sprečavanja daljnjeg propadanja. Kada Kajzerica bude dovršena, Dinamo bi mogao igrati na tom stadionu do završetka radova na stadionu na Maksimiru. I to je put i način na tragu kojega intenzivno radimo"
, Bandićeva je izjava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara