Barca nudi Messiju ugovor do 2016. godine

Totalsport
Foto: AFP

PREDSJEDNIK europskoga klupskog prvaka u nogometu, Joan Laporta, očigledno je pokušao odobrovoljiti svoju najveću zvijezdu nakon traumatičnog iskustva s argentinskom reprezentacijom.

Francuski dnevnik L'Equipe prenio je izjavu predsjednika Joana Laporte, koji je u petak najavio da će Lionelu Messiju (22) ponuditi produženje ugovora do 2016. godine uz očekivano povećanje plaće. Dosadašnje su informacije govorile samo o povišici, dok bi ugovor nastavio važiti do 2014. godine, kao što je slučaj u ovom trenutku.

Trener Josep Guardiola kazao je pak da se Messi dobro nosi s razočaravajućim rezultatima Argentine iz proteklih tjedan dana.

"Radi se o mentalno iznimno čvrstom čovjeku. Fizički je spreman. Malo je potonuo, ali sve u svemu ništa ozbiljno. Voli svoju zemlju i naravno da želi igrati na Svjetskom prvenstvu. No, mislim da čak niti takva tragedija ne bi pretjerano utjecala na njega. Nogomet je stvar svakodnevnog dokazivanja", rekao je Guardiola.

O novim ugovorima iz Barcelone vijesti ima još: Yaya Toure produžio je ugovor do ljeta 2012. godine, te se vrijednost odštetne klauzule u istome popela sa 60 na 100 milijuna eura.

Josep Guardiola među profesionalce je uključio također mladoga i talentiranog Pedra Rodrigueza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara