Barca o djecokradicama iz Arsenala: To što rade je legalno, ali apsolutno nemoralno

Foto: elmundodeportivo.es

SLUŽBENO je potvrđeno da je 16-godišnji veznjak Barcelone, Jon Miquel Toral Harper, krenuo stopama starijeg i slavnijeg sunarodnjaka Cesca Fabregasa.

Naime, Arsenal je potpisao ovog perspektivnog španjolskog nogometaša i time se ponovila situacija sa 23-godišnjim Fabregasom koji je također kao mladić napustio Barcelonu i sreću pronašao u Arsenalu.

Uoči samog potpisivanja ugovora (Arsenal plaća pola milijuna američkih dolara) je došlo do svađe između predsjednika Barcelone Sandra Rosella i izvršnog direktora Arsenala Ivana Gazidisa oko ovog mladog igrača. Dan nakon što su prodali Torala Harpera predsjednik Barcelone je dao intervju jednoj katalonskoj televizijskoj postaji uz poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što radi Arsenal je, dakako, legalno, ali nikako nije moralno", rekao je Rosell aludirajući i na ovo potpisivanje, ali i na ono Fabregasa te je dodao:

"Nije lijepo vidjeti da se menadžeri drugih klubova motaju oko Barcelone i nude velike novce dječacima koji tek trebaju proslaviti šesnaesti rođendan."

Inače, u cijeloj je priči zanimljivo da je igračev menadžer Pere Guardiola, brat trenera Barcelone Josepa, a Toral Harper, pak, nije iz vedra neba završio na Otoku. Naime, s Engleskom ga zbližava majka koja je Engleskinja. Uz sve to, ironično pomalo zvuči da je ovaj mladi nogometaš nedavno snimio svoju prvu reklamu, onu za američkog proizvođača opreme Nike, baš u društvu Cesca Fabregasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara