Barcelona dužna 164 milijuna eura, Laporta uvodi nepopularne mjere

NAKON detaljnog uvida u poslovanje kluba, novi predsjednik španjolskog nogometnog giganta Barcelone Joan Laporta stvrdio je kako je stanje i lošije od onoga kakvim su ga opisali njegovi prethodnici.

"Dug kluba iznosi oko 164 milijuna eura. No, srećom radi se samo o trenutačnoj situaciji, te moji suradnici i ja imamo u planu anulirati taj dug do kraja ove sezone", izjavio je Laporta.

Prema bivšem čelnom čovjeku Barcelone Enriqueu Reyni, koji je obnašao dužnost predsjednika samo nekoliko mjeseci uoči Laportina dolaska, dug je trebao iznositi tek 55 milijuna eura. No, ispostavilo se da je dug trostruko veći.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laporta je odmah predstavio i mjere kojima želi smanjiti dug. Prva je vrlo nepopularna, jer predviđa poskupljenje sezonskih ulaznica za 20 do 40 posto, što bi klubu trebalo donijeti profit od 8 milijuna eura.

Niti druga se neće svidjeti tradicionalistima, jer Laporta planira potpisati sponzorski ugovor prema kojemu bi tom novom sponzoru dao pravo postavljanja reklame na dresove, a u dosadašnjoj povijesti "ponosa Katalonije" nikada na dresovima Barcelone nije bilo sponzorskih reklama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara