Barceloni sankcije zbog pregovora s Kasunom?

CENTAR Orlando Magica i, nadamo se, hrvatski reprezentativac, Mario Kasun izjavio je za američke medije kako još od Europskog prvenstva u SiCG španjolska Barcelona ne odustaje od namjere da ga dovede u svoje redove.

No, s obzirom da je Kasun još uvijek pod ugovorom, Barcelona ne bi smjela na takav način pregovarati s našim košarkašem. Kasun će poslije sezone postati slobodan igrač bez agenta i Orlando ima pravo "prvootkupa" ugovora.

"Zbog čelnika Barcelone morao sam promijeniti broj mobitela. Žele me istog trentuka, već do kraja ove sezone. Laska mi, Barcelona je, po meni, najbolji europski klub. No, to me nije zaustavilo da im kažem kako stoje stvari na terenu." - kazao je Kasun za Orlando Sentinel.

"Orlando je moj klub." - dodao je naš košarkaš koji odrađuje svoju drugu sezonu s klubom iz NBA obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Kasun se s veteranima Tonyjem Battieom i Kelvinom Catom još uvijek bori za svoju minutažu. 25-godišnji košarkaš, koji između ostalog plijeni pažnju svojim brojnim tetovažama, na Eurobasketu se nametnuo kao jedan od najtalentiranijih centara prvenstva. U klubu prema Kasunu nemaju milosti, tako je na parket izašao tek sedam puta, te je dosad zabilježio prosjek od 2 koša i 2 skoka po utakmici.

Menadžer Orlanda Otis Smith tvrdi da su s Hrvatom jako zadovoljni i da će nastojati poraditi na njegovoj minutaži. Trofejni španjolski klub mogao bi, pak, radi upletanja u Kausnov angažman biti sankcioniran.

"Naš ugovor s FIBA-om nalaže da određeni klub ne smije pregovarati s igračem koji je uz nas vezan." - izjavio je NBA glasnogovornik Tim Frank.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara