Barić 10. veljače objavljuje popis igrača za susret protiv Njemačke: Debitiraju Kranjčar i Klasnić

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić objavit će 10. veljače popis reprezentativaca za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke, koja se igra u Splitu osam dana kasnije.

Na popisu će biti 20 igrača. Uz standardne, koji su iznijeli glavninu kvalifikacija za EP, među pozvanima će biti i najtalentiraniji igrač Hrvatske lige Niko Kranjčar, te Ivan Klasnić, napadač njemačkog Werdera, koji ove sezone igra u odličnoj formi.

"U konkurenciji zasad imamo 26 do 27 igrača. No, nema smisla da ih se toliko zove za utakmicu protiv Njemačke, jer svi ne bi mogli igrati. Više se puta pokazalo da se igra razvodni ako uvedemo puno zamjena, a nama je cilj u Splitu predstaviti se u kvalitetnom izdanju", kazao je Barić na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom nogometnom savezu.

Napomenuo je da oni koji neće biti na popisu za susret s Njemačkom i dalje ostaju reprezentativni kandidati i da ne treba raditi aferu ako netko bude izostavljen za neku od utakmica.

Za splitsku utakmicu vlada veliki interes njemačkih medija, posebice televizijskih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobru atmosferu koju smo dosad imali u reprezentaciji želimo još naglasiti, a to znači da svatko mora biti spreman prihvatiti činjenicu da ponekad i neće biti u udarnoj postavi ili čak među 18, dodao je izbornik.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković naglasio je kako je Barić u ove dvije godine napravio čudo, te da imamo momčad za turnirski način igranja, kakav je na europskim i svjetskim prvenstvima. No, sada nas čekaju još teži protivnici i cilj je stvoriti fanatično jedinstvo u reprezentaciji.

Na novinarski upit da li će HNS produžiti ugovor s Barićem prije EP-a u Portugalu, Marković je odgovorio: "Sve u svoje vrijeme".

Napomenuto je i da su ljudi iz Saveza redovito u kontaktku s vratarem bečke Austrie Joeyem Didulicom, australskim Hrvatom koji je izrazio želju da nastupa za Hrvatsku. "Njegova kvaliteta nije upitna, ali moramo razgovarati s njim da vidimo kakva su mu razmišljanja, odnosno kako bi se mogao ponašati u različitim situacijama", rekao je Marković.

Glavni tajnik Zorislav Srebrić naglasio je kako su izglađeni odnosi sa Šveđanima, koji su malo zahladili nakon našeg otkazivanja prijateljske utakmice. Tako je otvorena mogućnost da mlada reprezentacije Hrvatske 28. travnja ugosti odgovarajuću selekciju Švedske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara