Barić: Balaban, Olić, Marić i Pršo u borbi za napad

NAKON nedavnih pripremnih utakmica reprezentacije hrvatski nogometni izbornik Otto Barić gotovo da više i nema nikakvih dvojbi kad su u pitanju kandidati za kvalifikacijsku utakmicu protiv Belgije.

´Imamo potpuno jasnu sliku za 16 igrača´, istaknuo je Barić na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom nogometnom savezu.

Izbornik je zadovoljan situacijom u našim redovima i onim što je vidio na nedavnim pripremnim utakmicama protiv Makedonije, Poljske i Hajduka. ´Obranu smo našli, a vidljiv je napredak i u veznom redu, koji nam je dosad bio najbolnija točka. Također, i u napadu se vidi napredak... Balaban, Olić, T. Marić i Dado Pršo zabijaju, ali i asistiraju´, dodao je Barić.

Napomenuo je kako je četiri dana bio u Belgiji i Francuskoj te da se je iz prve ruke mogao uvjeriti u formu većine belgijskih reprezentativaca.

U kombinacijama za utakmicu protiv Belgije je i Alen Bokšić, koji je pogotkom prije godinu i pol u Maksimiru, upravo protiv Belgijanaca, odveo Hrvatsku na SP. Bokšić je prije mjesec dana najavio kraj karijere. No, iako su izgledi da ponovno zaigra za svoj klub (Middlesbrough) gotovo nikakvi, kad je pitanju reprezentacija Bokšić bi još uvijek želio pomoći.

´Kad smo bili u Splitu (Trofej Marjan) obavili smo razgovore s Alenom i nije sporna njegova želja da igra za reprezentaciju. On samostalno trenira, a uskoro bi mogao trenirati zajedno s Hajdukovim igračima. Nadamo se da će biti na raspolaganju za susret protiv Belgije´, izvijestio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Kvalifikacijski susret za EP protiv Belgije igra se na zagrebačkom Maksimiru u subotu, 29. ožujka, u 18,30 sati, a pravdu će dijeliti sudačka trojka iz Njemačke. Konačna lista kandidata bit će poznata 18. ožujka, a okupljanje reprezentacije je pet dana kasnije. Dakako, ne treba zaboraviti da Hrvatsku samo četiri dana nakon Belgije očekuje još jedna kvalifikacijska utakmica, u Varaždinu protiv Andore.

Mlada reprezentacija (U-21) protiv Belgije će igrati 28. ožujka u Zaprešiću.

Osim mlade i A reprezentacije, u ožujku će u pogonu biti i kadetska selekcija (U-17), koja će od 17. do 21. igrati na kvalifikacijskom turniru za ovogodišnje EP u Portugalu. Uz Hrvatsku sudjeluju Danska, Norveška i Rusija, a utakmice se igraju u Puli, Rovinju i Poreču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara