Barić: Francuzi i Englezi su favoriti

Barić: Francuzi i Englezi su favoriti

HRVATSKI izbornik Otto Barić izjavio je kako je skupina B EURA 2004 vrlo teška za Hrvatsku jer su u skupini dva velika favorita Engleska i Francuska.

Francuzi su prvaci Europe i jedna od najjačih reprezentacija na svijetu, dok su Englezi vrlo dobra momčad. Ne treba podcijeniti ni Švicarce, protiv kojih u prvoj utakmici naš pozitivan rezultat može biti ključan za dvoboje sa Francuzima i Englezima, kaže Barić, zaključivši da će Hrvatska ipak sama odlučivati o plasmanu u četvrtfinale.

Skupina u kojoj je Hrvatska "križa" se u četvrtfinalu sa skupinom A u kojoj su domaćini Portugalci, Španjolci, Rusi i Grci.

 Vaše reakcije

"Sve u svemu ne bih rekao da smo loše prošli. Zapravo, ždrijeb je dobar, puno bolje nije skoro ni išlo (osim Švedske umjesto Francuske)."  - Index.hr Forum

Reakcije drugih izbornika

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Jacques Santini kazao je kako je skupina B EURA 2004 u kojoj su još Hrvatska, Engleska i Švicarska vrlo izjednačena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka od utakmica bit će teška na svoj način, tvrdi Santini, prisjetivši se kako su Francuzi teško došli do pobjede protiv Hrvatske u polufinalu SP 1998.

Prva utakmica sa Englezima bit će ključna, ali ne i sudbonosna, kaže Santini, koji cijeni i snagu Švicaraca.

Engleski izbornik Sven Goran Eriksson kazao je kako će prva utakmica sa Francuzima biti teška, ali obećava da će se igrat lijepo. Volio bih da smo izbjegli Francuze u tako ranoj fazi, kaže Eriksson, dodavši kako Hrvatska i Švicarska nipošto nisu laki protivnici.

"Iako smo pobijedili Hrvatsku 3:1, pokazali su da su dobra momčad. Momčadi iz istočne Europe tehnički su vrlo dobre, čvrste i znaju zadržavati loptu. Njihova dodavanja često frustriraju jer znaju dogu zadržati loptu. Mislim da su Hrvati dobri, pobijedili su Sloveniju u gostima što nije lako, i možda mogu dobro proći u Portugalu" - rekao je Eiksson.

Švicarski izbornik Michel Pont drži da su Švicarci u iznimno teškoj skupini sa jakim ekipama. Evidentno je da Švicarska nije favorit, kaže Pont, ali možemo iznenaditi. Utakmica sa Hrvatskom je bitna jer je to naša šansa da uzmemo bodove prije sudara sa Englezima i Francuzima, kaže Pont.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara