Barić: I reprezentacija ima svoje Kosteliće; Za Kranjčara i Rapaića zajedno nema mjesta

"ZA MENE je na prvoj utakmici u Zagrebu najvažnije da ne dobijemo gol", izjavio je u razgovoru za mariborski list "Večer" od ponedjeljka izbornik hrvatske reprezentacije Otto Barić, govoreći o subotnjoj utakmici sa Slovenijom u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2004.

"Najvažnije je da ne dobijemo gol. Mi možemo pobijediti i u Ljubljani. Pobjeda na domaćem terenu sa 1:0 bio bi vrlo dobar rezultat. Ako postignemo gol više od toga bilo bi još bolje, no nemamo iluziju da ćemo na povratnu utakmicu ići s prednošću od 3 ili četiri pogotka", rekao je Barić, dodajući da od svoijih igrača očekuje maksimalan angažman, te da ni u kojem slučaju ne podcjenjuje Sloveniju.

Barić je rekao da Hrvatska raspolaže igračima koji su sposobni zaustaviti najefikasnijeg slovenskog strijelca Ermina Šiljka, ali i Mirana Pavlina ili Zlatka Zahoviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nije tajna da ću momčad pripremati za dva načina igre protiv Slovenije. Jedan sasvim ofenzivan s napadom po bokovima, a drugi sa više organiziranosti, s igračem iza dvaju napadača", rekao je Barić, dodajući da bi nastup Kranjčara došao u obzir u drugoj varijanti. Postoji mogućnost za Kranjčarov nastup, ali je pitanje da li bi tako težak teret bio dobar za 19-godišnjeg debitanta.

"Ako zaigra Rapaić, teško da će za Kranjčara biti mjesta. Više o tome ne želim govoriti. Želimo dominirati u Zagrebu, a u Ljubljani ne biti u podređenoj ulozi", ustvrdio je Otto Barić za "Večer", dodajući da će inzistirati da na utakmici igraju zdravi i spremni igrači.

Na pitanje da li se boji teškog terena i lošeg vremena, što se u nastupima Slovenije protiv Ukrajine i Rumunjske u dodatnim kvalifikacijama za Euro i Mundial nekoć pokazalo kao prednost za slovensku ekipu, Barić je odgovorio:

"Ne zaboravite da i mi u ekipi imamo Kosteliće. Zato je za nas i mjesec studeni dobar!"
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara