Barić u skupini za EP želi Englesku, očekuje Ćirinu pomoć

Barić u skupini za EP želi Englesku, očekuje Ćirinu pomoć

HRVATSKI izbornik Otto Barić izjavio je kako bi u skupini na EP-u želio Englesku, Švedsku i Švicarsku, te se nada da će se uz Tomislava Ivića stručnom kadru reprezentacije pridružiti i Ćiro Blažević.

Prije leta za Lisabon, gdje će se sutra održati ždrijeb, Barić je u intervjuu za Sportske novosti rekao kako se ne boji nikoga i kako reprezentacija može igrati sa svakim.

Švedsku je izabrao zato što igraju nogomet kakav našoj reprezentaciji odgovara, i smatra kako bi s njima igrali dobro i uspješno. Iz prve jakosne skupine u kojoj je Švedska, Barić nikako ne bi volio Češku.

U drugoj jakosnoj skupini su Njemačka, Italija, Španjolska i Engleska, a hrvatski izbornik bi, kad bi mogao birati, izabrao Englesku koja, po Barićevom mišljenju, najviše odgovara hrvatskoj reprezentaciji. Nikao ne bi želio dobiti Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz četvrte jakosne skupine Barić bi želio Švicarsku. Barić je siguran da bi Hrvatska prošla takvu skupinu, kao i bilo koju drugu, jer u Europi više nema velikih razlika u nogometu.

Dodao je kako Hrvatska još nije odigrala niti jednu utakmicu 100%, već se mora od sada do EP-a raditi na tome da igrači pruže i pokažu zaista što mogu. Barić trvdi da su do sada reprezentativci igrali s 80% posto svojih mogućnosti.

O mogućim kandidatima za reprezentaciju rekao je da ima 25 igrača koje će pratiti, ali nije isključeno da se još neko pridruži, a Kranjčar i Klasnić imat će priliku da se dokažu i od njih Barić puno očekuje.

Hrvatski izbornik Otto Barić nada se da će se reprezentaciji priključiti i Ćiro Blažević, jer "važna mu je svaka pametna rečenica", a Barić tvrdi da Ivić i Blažević mogu dati dobre prijedloge. "Portugal je posao za više ljudi", dodao je Barić.

Zorislav Srebrić, Dražen Ladić i Tomislav Ivić tražili su potencijalne baze za smještaj reprezentativaca. Ovisno o tome gdje će se igrati utakmice Srebrić je izvijestio kako u obzir dolaze tri lokacije: jedna u okolici Fara, druga na sjeveru u okolici Guimaresa ili Barcelosa, i treća u okolici Porta ili Lisabona.

Zbog organizacije EP-a portugalska je policija zatražila od MUP-a profil hrvatskih navijača, pa ih zanima kako podnose poraz, kako slave pobjedu, provociraju li ih pogrešne sudačke odluke, te koliko će ih se zaputiti u Portugal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara