Barišić: Dinamu treba 100 milijuna kuna

PREDSJEDNIK Dinama Mirko Barišić tvrdi da je najviše uključen u pregovore s novim sponzorom, koji će biti jači od Siemensa. Nije želio otkriti ime strane kompanije, ali je siguran da za "europski" Dinamo godišnje treba 100 milijuna kuna.

Barišić smatra da razlog Dinamovoj lošoj igri u prošloj sezoni treba tražiti u struci i igračima. Sada se, kaže, situacija znatno popravila, a struka je na čelu s Kužeom pokazala apsolutni napredak, te se osjeća "radost igranja".

U razgovoru za Sportske novosti Barišić kaže da je primarna zadaća kluba povećati budžet, na čemu se ozbiljno radi. Tvrdi da je uključen u pregovore s novim sponzorom, koji je jači od Siemensa. Nije želi reći o kojoj se tvrtki radi, osim da je riječ o stranoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je godišnje, kaže predsjednih "Modrih", potrebno između 80 i 100 milijuna kuna. S cifrom od 10 milijuna eura Dinamo bi mogao konkurirati srednjoj europskoj nogometnoj klasi, a hoće li odmah do tolikog iznosa doći, ovisit će o ostvarenim rezultatima.

Koliko je utrošeno na dovođenje ovosezonskih pojačanja Silvija Marića, Edyja Bosnara, Zorana Mamića i Mathiasa Chagua, Barišić nije želio reći jer "nema smisla govoriti o konkretnim brojkama".

Na novinarski upit je li Dinamo bolji od Hajduka Barišić je odgovorio: "Izbijeći ću usporedbu, točnije, Dinamo se uopće neće baviti splitskim klubom. Mi respektiramo sve naše suradnike u Prvoj HNL. Međutim, Dinamo je još uvijek najpopularniji klub u Hrvata, i u državi i dijaspori. Bilo to nekom drago ili ne. Iza njega je Hajduk"-kazao je Barišić. Stalno "bockanje" Miroslava Blaževića, kako tvrdi, niti malo ga ne zanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara