Barišić: Ne treba nam Bandić govoriti da odlazimo, to znamo i sami

NAKON što se donekle slegla medijska prašina oko transfera Nike Kranjčara u Hajduk u zimskom prijelaznom roku, za vrijeme kojeg je predsjednik Dinama Mirko Barišić šutio kao zaliven, formalno prvi čovjek Dinama napokon je progovorio o nastavku sezone i budućnosti aktualne Uprave kluba.

U odnosu na kraj polusezone, Barišić nije puno promijenio retoriku. Predsjednik Dinama je u razgovoru za Sportske novosti ustvrdio da je stavljanje Nike Kranjčara na transfer listu bio "odličan sportski i poslovni potez".

"U prvoj momčadi Dinama Kranjčar je bio gotovo četiri godine. On je talent, dobar igrač, sve to stoji. Međutim, šansa koja drugo traje nije šansa. Kod nas je Niko nije iskoristio. Za njega je zato bila bolja promjena sredine koja će ga motivirati. U Dinamo je bio presiguran." - izjavio je Barišić komentirajući Nikin odlazak u Split, pa dodao kako su u tom slučaju mediji od Nike napravili žrtvu, što on nipošto ne može biti.

Barišić je u istom intervjuu neuvjerljivo pokušao ustvrditi kako je Dinamov cilj u nastavku sezone osvajanje dvostruke krune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo ide na oba trofeja, na prvenstvo i Kup. Prve dvije ili tri utakmice na proljeće pokazat će koliko smo bili realni." - kazao je Barišić, pa dodao kako nije istina da Dinamo u prijelaznom roku nije osigurao pojačanja.

"Ovo je zgodna prilika kazati da se Dinamo maksimalno pojačao, i to s vlastitim igračima." - ustvrdio je Barišić, dodavši kako je on uvijek bio za to da se iskoriste vlastiti Dinamovi kapaciteti, iako nije posve jasno kako se u tu teoriju uklapa stavljanje Nike Kranjčara na transfer listu.

Upitan za komentar nedavne izjave dogradonačelnika Zagreba Milana Bandića kako će Uprava Dinama morati otići ne osvoji li dvostruku kruni, Barišić je odgovorio: "Mislim da je to njegova "stilska figura". Bandić je Dinamovac, ali tkogod bio u vodstvu Dinama, to s odlukama Gradskog poglavarstva, gradonačelnice ili dogradonačelnika nema nikakve veze."

"Ne treba nama nitko, niti Bandić biti bilo tko drugi kazati da moramo otići. Svi mi znamo, od mene nadalje. Ovu Upravu drže samo rezultati. O svemu drugom izlišno je raspravljati." - zaključio je Barišić, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li isto misliti i na kraju sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara