Barry: Poraz od Hrvatske dno je moje karijere koje želim ispraviti

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ENGLESKI veznjak Gareth Barry odlučan je ispraviti najgori trenutak karijere i pomoći nogometašima Fabija Capella da pobjedom protiv Hrvatske izbore nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine.

U srijedu će na Wembleyju snage odmjeriti domaćin i Hrvatska, a Englezi će u slučaju tri boda udariti vizu za odlazak u Južnoafričku Republiku.

Barry je bio član reprezentacije koja je propustila otići na Europsko prvenstvo u Austriju i Švicarsku, a sve zbog poraza kojeg su na domaćem travnjaku doživjeli od igrača koje vodi Slaven Bilić. Prije 22 mjeseca, točnije u listopadu 2007., Hrvatska je slavila 3-2 i ostavila ponajbolju svjetsku reprezentaciju bez prilike dokazivanja vrijednosti na Euru, premda je Engleze na europsku smotru iz te utakmice vodio i samo jedan bod.

Nakon što je tadašnji izbornik Steve McClaren ubrzo najuren, na njegovo je mjesto došao Capello, a Engleska je danas ponovno sila europskog i svjetskog nogometa.

"Svi mi u srijedu želimo završiti tu priču",  kaže 28-godišnji veznjak koji je ljeto iskoristio da iz Aston Ville pređe u Manchester City.

"Mnogi iz naše svlačionice nisu zaboravili onu noć na Wembleyju prije dvije godine, pa sa sjećanjima na taj susret ulaze u dvoboj koji je u srijedu. Ipak, sada imamo drugog izbornika i drugačiju momčad pa, unatoč mislima s kojima ulazimo u susret, krećemo puni samopouzdanja. "

"Kao i većini suigrača posljednja domaća utakmica protiv Hrvatske bila mi je najniža točka u karijeri. Bili smo na korak od Eura, a tada nam je sve odnešeno. Nije to lijep osjećaj, mi smo Engleska i mi moramo biti dio tih natjecanja. Ispravit ćemo to u srijedu. "

"Rezultati su nam besprijekorni"

"S Capellom smo odigrali jednu od najboljih utakmica upravo u Zagrebu, što nas je i usmjerilo u uspješnu kampanju ovih kvalifikacija. Daleko smo došli, uistinu daleko pogledate li rezultate. Besprijekorni su, pogotovo u službenim utakmicama",  dodao je Barry koji nimalo ne strahuje od Hrvatske.

"Moramo zadržati visok nivo koncentracije protiv Hrvatske, koja je disciplinirana momčad. Ovu utakmicu nikako ne treba uspoređivati s zagrebačkom, ova će biti u potpunosti drugačija. A, Hrvati znaju da smo mi na korak od SP-a, pa će pritisak igranja biti na njima", - zaključio je Barry.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara