Baselov trener: Dinamo je sjajan, veliki favorit, ali idemo po pobjedu

NOGOMETAŠI Basela, Dinamove sutrašnje prve prepreke na putu prema europskom proljeću u Kupu UEFA, sletjeli su u Zagreb.

Iako nije bio previše raspoložen za davanje ekspresnih izjava zamolili smo trenera Basela, Christiana Grossa, da nam kaže par riječi o sutrašnjoj vrlo važnoj utakmici za obje momčadi.

Gross mudro okreće pilu naopako i ističe da je "Dinamo naravno veliki favorit", koji praktično nema slabosti.

"Dinamo je sjajna momčad protiv koje će sigurno biti vrlo teško igrati. Oni su mogli igrati u Ligi prvaka i ne vidim nikakve loše strane u Dinamovoj momčadi, samo mnogo kvalitete."

Unatoč tome, Gross naglašava da njegova momčad sutra ide po pobjedu iako je dojam da bi se Švicarci zadovoljili i sa bodom. "Osvojili smo tri boda u prvoj utakmici protiv Rennesa i idemo sutra po nove bodove.

Na kraju je Gross potvrdio da vrlo važni veznjak Benjamin Huggel ipak neće moći nastupiti kao niti već ranije ozlijeđeni Carlitos.

Ergić: Najveće opasnosti su Modrić i Mandžukić

Kad je vidio hrvatske novinare, kapetan Basela i povremeni srpski reprezentativac, Ivan Ergić, pokušao je izbjeći davanje izjava bijegom kroz drugi izlaz. Kad smo ga konačno dostigli pokazao se kao zahvalan sugovornik. O Dinamu, slično kao i trener govori samo u superlativima.

"Dobili smo par kazeta Dinama kako bi ih bolje upoznali. Čine mi se kao vrlo jaka momčad, Domaći teren im je sigurno prednost, ali mi se sigurno nećemo predati."

Kao najveću prijetnju za Basel, Ergić vidi Luku Modrića i Marija Mandžukića koji su u pripremi za utakmicu apostrofirani kao najveće opasnosti od strane stručnog stožera.

"Iako Dinamo ima dosta kvalitetnih igrača, trener nas je upozorio na Mandžukića i Modrića koji nose cijelu igru. Znamo što nas otprilike čeka na Maksimiru. I ja sam rekao svojim suigračima da ukoliko želimo ostvariti dobar rezultat trebamo dati sve od sebe."

Zanimljivo je da je baš u pripremi utakmice i sam Ergić sudjelovao kao čovjek koji je prevodio i analizirao hrvatski tisak i tako pomagao da se što bolje analizira stanje u modroj svlačionici.

"Da, trener od mene traži ako se radi o ekipama s ovih prostora da prevodim. To mi je bio posao iako i on ima mrežu ljudi koji mu pomažu da što bolje analizira ekipe protiv kojih igramo."

Basel je u prvom kolu sa 1:0 svladao francuski Rennes i tako zadržao seriju nepobjedivosti na domaćem terenu u Kupu UEFA.

"To je bila očekivano dosta tvrda utakmica. Mi smo na kraju pobijedili iako nismo odigrali najoptimalnije, ali to je moderan nogomet i na kraju broje se bodovi."

Iako nije htio prognozirati sutrašnji rezultat, dojam je bi u Baselu sutra bili zadovoljni i sa podjelom bodova.

"Ne bih želio nešto prognozirati, ali možda bi nam i bod bio dovoljan. Po nekim računicama sa 7 bodova se sigurno prolazi dalje. Opet neki govore sa 6, tako da je to tu negdje."

M.P.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara