Bawrick: Pretražit ću globus u potrazi za čovjekom koji će nas odvesti na SP

IZVRŠNI direktor Engleskog nogometnog saveza (FA) prvi je i odgovorni čovjek u zapošljavanju struke engleske reprezentacije, stoga je sasvim logično da se nakon angažmana Stevea McClarena našao na žestokom udaru kritika.

Na Barwicku je i da odabere novog menadžera, obzirom da predsjednik Geoff Thompson služi otprilike i koliko predsjednik Dinama, Mirko "fikus" Barišić. Barwick je svjestan da u slučaju pogrešnog odabira ovaj put neće otići samo izbornik već i kompletno vodstvo saveza, koje je iscrpilo posljednje doze strpljenja navijača i ostatka javnosti.

Za danas (četvrtak) zakazan je sastanak Izvršnog odbora FA-a na kojem će prva točka dnevnog reda biti razgovor o novom izborniku.

"Pretražit ću globus u potrazi za pravim čovjekom koji će nas odvesti na SP u Južnoj Africi." - pompozno je obećao Barwick, koji nakon odbijenice Martina O'Neilea, njegovog velikog favorita, u potragu sasvim sigurno mora krenuti izvan granica Kraljevine.

Svjetski mediji proteklih dana ne prestaju s kalkulacijama oko McClarenovog nasljednika, ali su članovi FA-a dosljedni u diskreciji.

Barwick bi na današnjem sastanku trebao iznijeti svoje prijedloge, koji će ići na izglasavanje članovima odbora. Iako Barwick medijima nipošto ne želi otkriti koga će predložiti za jedan od najtežih poslova u nogometnom svijetu, pretpostavlja se da će članovi odbora danas u Sohou raspravljati o plusevima i minusima hladnog Fabija Capella i Josea "Special One" Mourinha.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara