Bayern bacio oko na Artura Boruca

Bayern bacio oko na Artura Boruca

ŠKOTSKI mediji tvrde kako je minhenski Bayern zainteresiran za usluge Artura Boruca kao dugoročno rješenje i zamjenu za legendarnog Olivera Kahna.

Dugovječni Nijemac najavljuje ovu sezonu kao posljednju u svojoj dugoj karijeri i vodeći se time, uprava bavarskog kluba želi dovesti dostojnu zamjenu i oteti poljskog vratara iz Celtica.

Sadašnja zamjena, Michael Rensing trebao je biti prirodna zamjena za Kahna, no dolazak Jurgena Klinsmanna na klupu Bayerna u ljeto i odlazak Ottmara Hitzfelda, mijenja viziju kluba i na Poljaka se itekako računa.

Klub s Parkheada nedavno je vezao Boruca novim ugovorom, ali ga neće moći zadržati jer financijski moćniji klubovi kao što su Bayern ili Milan grizu i spremni su ponuditi povoljnije uvjete i veći novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klinsmann je zapazio Borucove sposobnosti još dok je bio izbornik njemačke reprezentacije protiv Poljaka na Svjetskom prvenstvu 2006. u Dortmundu i od tada mu ne izlazi iz glave.

Bayernov napadač poljskih korijena, Lukas Podolski, također je izrazio zadovoljstvo dolaskom Boruca s kojim je pričao i koji mu je poručio da bi se rado preselio na Allianz Arenu.

"To bi bilo sjajno, nakon Kahna, mogli bi imati Boruca" kaže Lukas. "Želimo ga zato što je jedan od najboljih vratara u Europi. Volim ga gledati, pogotovo u Ligi prvaka, jer se ne prikazuju utakmice škotskog prvenstva ovdje u Njemačkoj. Naravno, pomogao bih mu i da se adaptira od prvog dana dolaska u klub. Poljska je naš treći protivnik na Europskom prvenstvu i nadamo se da će pokoja lopta završiti u mreži sjajnog Poljaka".

T.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara