Bayern ne odustaje od Nike Kranjčara

Bayern ne odustaje od Nike Kranjčara

ODLAZAK Bayernove zvijezde Michaela Ballacka među glavnim je temama njemačkih medija proteklih dana. Sportski portal Sport1 je, pišući o Ballacku, spomenuo i neka nova imena koja bi na jesen trebala pojačati redove Bayerna.

Osim Valerija Božinova i Lukasa Podolskog portal spominje i Hajdukovca Niku Kranjčara. O odlasku našeg reprezentativca u njemački Bayern njemački mediji uvelike su pisali još prije pet mjeseci, nakon što je Bayernov trener Felix Magath priznao kako prati igre Nike Kranjčara i Darija Srne. Čak je i Franz Beckenbauer govoreći o Ballackovom odlasku spominjao Kranjčara kao idealnog igrača za Bayern.

19-godišnjeg Božinova portal Sport1 spominje kao prvu Bayernovu lovinu, no za usluge Fiorentininog igrača zainteresiran je i talijanski Inter. Mala je vjerojatnost da će Bayern u svoje redove dovesti sve spomenute igrače, no kako pišu njemački mediji, u cilju pomlađivanja momčadi, prednost će svakako imati mladi, kvalitetni igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Nike Kranjčara Emil Žgur tijekom kratkog telefonskog razgovora priznao je kako postoji određen interes jakih europskih klubova za usluge njegovog klijenta, no, kao i obično, sve je to daleko od realizacije.

"Prije nekoliko tjedana Niko, njegov sadašnji klub i osobe koje se bave njegovim transferom proglašeni su lašcima, a da uopće nisu dali izjavu za medije koji su ih razapeli. Medijski prostor krcat je špekulacijama o transferu Nike Kranjčara, no budimo realni. Da bi Niko na proljeće otišao u neki klub treba vremena za njegovu adaptaciju, bilo igrački, bilo da se radi o jezičnim barijerama." - tvrdi Žgur.

"Mi smo s Bayernom intenzivno razgovarali još prije nekoliko mjeseci, no tada su doveli mladog Dos Santosa, pa su razgovori prekinuti. Tada se govorilo da će ostati i Ballack, pa im novi igrači nisu bili primaran posao. No, situacija je sada bitno drugačija jer će do velikih promjena unutar Bayerna sasvim sigurno doći  Razgovore ćemo nastaviti, no do pregovora je dalek put. Mogu samo reći da razgovaramo s nekoliko klubova iz prve jakosne skupine čiji je interes sveprisutan." - za Index je dodao Kranjčarev odvjetnik.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara